Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013 15:29

Μεγάλες πυρκαγιές σε Χρυσοκελλαριά και Τσαπί

Γράφτηκε από την

Μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη εδώ και μισή περίπου ώρα στη Χρυσοκελλαριά Μεσσηνίας. Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, όμως

οι διαστάσεις που παίρνει η πυρκαγιά είναι ανησυχητικές. Στην περιοχή κατευθύνονται ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει ρίψεις από τα πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL.

Νεότερη ενημέρωση  17:40

Αλλεπάλληλες εστίες εκδηλώνονται στην περιοχή μεταξύ Υάμειας και Χρυσοκελλαριάς, όπου εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά πριν από περίπου 3 ώρες. Για την κατάσβεση επιχειρούν πολύ ισχυρές επίγειες κι εναέριες δυνάμεις χωρίς σημαντικό αποτέλεσμα μέχρι στιγμής, λόγω του ισχυρού ανέμου και των αλλεπάλληλων εστιών.  

Γίνονται ρίψεις από 4 πυροσβεστικά αεροπλάνα καναντέρ, 1 ελικόπτερο και 5 PZL. Επίσης, στην περιοχή έχουν ήδη φτάσει 17 πυροσβεστικά οχήματα και κατευθύνονται ακόμα 5 από άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.

Νεότερη ενημέρωση 21:00 

Πολύ ισχυρές πυροσβεστικές επίγειες (και νωρίτερα και εναέριες) δυνάμεις δίνουν μάχη αυτή την ώρα να περιορίσουν την καταστροφή που προκαλούν από το μεσημέρι δύο μεγάλες πυρκαγιές, η μία μεταξύ Υάμειας - Χρυσοκελλαριάς και η άλλη στο Τσαπί. Επικεφαλής στην επιχείρηση κατάσβεσης είναι ο υπαρχηγός του Π.Σ., αντιστράτηγος Βασίλης Παπαγεωργίου.

Οι φλόγες βρίσκονται σε ύφεση αυτή την ώρα, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων είναι μεγάλος. 

Στην κατάσβεση λαμάνουν μέρος 7 πυροσβεστικά αεροσκάφη Καναντέρ, 5 PZL, ένα ελικόπτερο Super Puma, ένα ελικόπτερο Ερικσον, μεγάλος αριθμός πυροσβεστών με 40 πυροσβεστικά οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα, εθελοντές, μεταξύ των οποίων της ομάδας "Γαία" και του κλιμακίου Πεταλιδίου, πολίτες και προσωπικό δήμων με οχήματα.

 Οι φωτογραφίες είναι της Χρυσοβαλάντης Λευτάκη