Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013 18:08

16 άτομα συνελήφθησαν σε αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία

Γράφτηκε από την

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (30-8-2013), ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές των Δήμων Σπάρτης, Ευρώτα, Ανατολικής Μάνης, Μονεμβασιάς και Ελαφονήσου Λακωνίας

 

σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν ενενήντα οκτώ (198) άτομα, εκ των οποίων εκατόν τριάντα εννέα (139) ημεδαποί και πενήντα εννέα (59) αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν ογδόντα επτά (187) οχήματα. 

 

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά τριάντα τρία (33) άτομα, από τα οποία δεκαεπτά (17) ήταν ημεδαποί και δεκαέξι (16) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δεκαέξι (16) άτομα. 

 

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

 

·Έξι (6) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

·Δύο (2) ημεδαποί, για στέρηση αδείας λειτουργίας καταστήματος.

·Επτά (7) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. 

 

Κατά την επιχείρηση βεβαιώθηκαν πενήντα τρεις (53) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και έξι (6) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

 

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.