Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 20:01

56 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στην Κορινθία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
56 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στην Κορινθία

 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από χθες (26-9-2013) έως σήμερα (27-9-2013) πρώτες πρωινές ώρες, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές του Κιάτου, του Ξυλοκάστρου και του Βραχατίου Κορινθίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, σύμφωνα με το γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 266 άτομα, εκ των οποίων 148 ήταν ημεδαποί και 118 αλλοδαποί, καθώς και σε 97 οχήματα και 15 καταστήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 95 άτομα, από τα οποία 52 ήταν ημεδαποί και 43 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 56 άτομα.

 

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

  • Δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή.

  • Ένας (1) ημεδαπός, για απάτη.

  • Δεκατρείς (13) ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

  • Ένας (1) ημεδαπός και δύο (2) αλλοδαποί, για καταδικαστικά έγγραφα.

  • Δεκατέσσερις (14) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

  • Πέντε (5) ημεδαποί και επτά (7) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

  • Δύο (2) αλλοδαποί, για παράβαση της Νομοθεσίας σχετικά με την Πνευματική Ιδιοκτησία.

  • Επτά (7) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν συνολικά δεκαεπτά (17) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δεκατρείς (13) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, καθώς και οκτώ (8) παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν -1.305- κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι (CDs & DVDs), που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία γνησιότητας.

Επιπρόσθετα, εξιχνιάστηκε μετά από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μία (1) υπόθεση ληστείας σε βάρος 67χρονου ημεδαπού, η οποία είχε γίνει την 17-9-2013 στην Κόρινθο, ενώ για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μίας (1) 51χρονης ημεδαπής ΡΟΜΑ, καθώς και σε βάρος δύο ακόμη συνεργών της.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.  

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER