Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013 19:44

Εκλεψαν καΐκι από το λιμάνι Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον

Ολόκληρο καΐκι έκλεψαν άγνωστοι από το λιμάνι της Κυπαρισσίας χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό. Το πρωτοφανές για την περιοχή περιστατικό συνέβη σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις που υπάρχουν, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

 

Το καΐκι που εκλάπη έχει το όνομα «Γρηγόρης», είναι μήκους 9 μέτρων με αριθμό νηολογίου Κατακόλου 52 και ο ιδιοκτήτης του είναι από τον Κακόβατο Ηλείας και το ελλιμενίζει στο λιμάνι της Κυπαρισσίας. Η κλοπή διαπιστώθηκε την Πέμπτη, ενώ ο ιδιοκτήτης του σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, το είχε δέσει στο λιμάνι γυρνώντας από ψάρεμα το πρωί της Τετάρτης. Οταν την Πέμπτη το πρωί επικοινώνησε με άλλους αλιείς της περιοχής για να ρωτήσει πώς πήγε η ψαριά, εκείνοι παραξενεύτηκαν πιστεύοντας ότι αφού έλειπε το καΐκι του θα είχε πάει για ψάρεμα και απλώς τους πείραζε, όμως αυτός τους διαβεβαίωσε ότι δεν είχε πάει για ψάρεμα και εκεί διαπιστώθηκε η κλοπή. 

Αμέσως ενημερώθηκε ο Λιμενικός Σταθμός Κυπαρισσίας που ξεκίνησε έρευνες, ενώ από τον ιδιοκτήτη έγινε μήνυση κατά αγνώστων. Υπήρξε επίσης ενημέρωση όλων των λιμεναρχείων και των αρμόδιων υπηρεσιών. Πάντως το γεγονός ότι ένα τέτοιο καΐκι δεν έχει μεγάλη ταχύτητα, προκαλεί πολλά ερωτηματικά ως προς το κίνητρο των δραστών.

Κ.Μπ.

(φωτογραφία αρχείου)