Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2013 15:23

Νέα αστυνομική επιχείρηση στην Κορινθία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Νέα αστυνομική επιχείρηση στην Κορινθία

 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από χθες (2-10-2013), έως σήμερα (3-10-2013) πρώτες πρωινές ώρες, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου, του Λουτρακίου και των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, σύμφωνα με το γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 299 άτομα, εκ των οποίων 185 ήταν ημεδαποί και 114 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 225 οχήματα και 26 καταστήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 65 άτομα, από τα οποία 44 ήταν ημεδαποί και 21 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 36 άτομα.

 

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

 

  • Ένας (1) ημεδαπός, για ναρκωτικά.

  • Δυο (2) ημεδαποί, γιατί σε βάρος τους έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -71.285,87- και -782.622,26- ευρώ, αντίστοιχα.

  • Ένας (1) ημεδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.

  • Έξι (6) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για παράνομα τυχερά παιχνίδια.

  • Δεκατρείς (13) ημεδαποί και μία (1) αλλοδαπή, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

  • Τρεις (3) ημεδαποί και πέντε (5) αλλοδαποί, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

  • Τρεις (3) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Επίσης, κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν συνολικά σαράντα τρεις (43) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και δέκα οκτώ (18) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι (6) ηλεκτρονικοί υπολογιστές και μικροποσότητα κάνναβης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.  

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER