Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2013 08:05

Δεν έχουν καταγγελθεί σχέσεις αστυνομικών με Χρυσή Αυγή για την περιοχή της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Δεν έχουν καταγγελθεί σχέσεις αστυνομικών με Χρυσή Αυγή για την περιοχή της Μεσσηνίας

Καμία σχέση δεν έχει η Αστυνομία στη Μεσσηνία με πολιτικά κόμματα και ειδικότερα τη Χρυσή Αυγή - "εμάς δεν μας ενδιαφέρει η πολιτική, πιστεύουμε στην ασφάλεια της περιουσίας και της ζωής των πολιτών", ξεκαθάρισε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στην "Ε" ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας Γιάννης Αδαμόπουλος.

Πρόσθεσε δε πως ούτε έχει καταγγελθεί, ούτε έχει ο ίδιος καταλάβει ή ενημερωθεί για σχέσεις συναδέλφων του με την τοπική Χρυσή Αυγή. Είπε όμως ότι έστω και ένα στοιχείο να υπάρχει από πλευράς πολίτη ή οποιουδήποτε άλλου για διασυνδέσεις αστυνομικών υπηρεσιών στη Μεσσηνία με χρυσαυγίτες, ας το καταθέσει στη Δικαιοσύνη. Τόνισε ακόμη πως με το να κατηγορείται η ελληνική Αστυνομία δεν βγαίνει κανένα αποτέλεσμα. Θεωρεί λοιπόν ότι μέσα από ουσιαστική διαβούλευση όπου θα κληθούν να τοποθετηθούν επιστήμονες και πολιτικοί, η Βουλή θα πρέπει να αποφασίσει για την Αστυνομία που θέλουμε στην Ελλάδα. "Αν θέλουν μπορούν να προτείνουν τη δημιουργία διακομματικής επιτροπής η οποία με τη συμμετοχή επιστημόνων θα προτείνει την μορφή της Αστυνομίας που θέλουμε ως κράτος", ανέφερε ο κ. Αδαμόπουλος.

Είπε, επίσης, πως θα πρέπει ο κόσμος να γνωρίζει ότι η Αστυνομία υπήρξε "ο πρώτος οργανισμός στη χώρα που ίδρυσε Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, ώστε το Σώμα να προχωρά σε κάθαρση από μόνο του". Οσο για τις κατηγορίες που βαρύνουν αστυνομικούς εκτός νομού για διασυνδέσεις τους με την Χρυσή Αυγή, ο Γιάννης Αδαμόπουλος τόνισε πως το λόγο έχει η Δικαιοσύνη.

 

Ν.Κ. 


NEWSLETTER