Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2013 07:28

Ερευνα για χρυσαυγίτες στην Α.Δ. Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Ερευνα για χρυσαυγίτες στην Α.Δ. Μεσσηνίας

Φύλλο και φτερό έκαναν χθες το πρωί τους φωριαμούς και τα προσωπικά αντικείμενα αστυνομικών στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας οι "αδιάφθοροι" της ΕΛΑΣ, οι οποίοι αυτή την περίοδο αναζητούν σε όλη τη χώρα αστυνομικούς που συνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο με τη Χρυσή Αυγή. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ολοκλήρωσε τις έρευνες χθες αργά το μεσημέρι, και σύμφωνα με τις πρώτες ανεπίσημες πληροφορίες δεν έχει προκύψει κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο για αστυνομικό ή αξιωματικό. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι επισήμως κανένας δε λέει πως η έρευνα έγινε στο πλαίσιο της επιχείρησης αναζήτησης αστυνομικών που συνδέονται με τη Χρυσή Αυγή, αλλά και κανένας δεν το διαψεύδει. Αξίζει να αναφερθεί δε ότι χθες η εφημερίδα "Εθνος" δημοσίευσε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής εμπλέκονται 35 αστυνομικά τμήματα. Επίσης, πριν από λίγες μέρες είχε δημοσιευτεί πληροφορία που ανέφερε ότι η ηγεσία του υπουργείου Δημοσίας Τάξης είναι δυσαρεστημένη επειδή οι αστυνομικοί της Μεσσηνίας δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τα επεισόδια που προκάλεσε η Χρυσή Αυγή στο Μελιγαλά.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι  "αδιάφθοροι" πραγματοποιούν παράλληλους ελέγχους σε πολλές περιοχές της χώρας. Στη Μεσσηνία η χθεσινή έρευνα έγινε από τουλάχιστον 2 άτομα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, σε όλες τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης στην Καλαμάτα, ενώ δεν αποκλείεται να ελέγχθηκαν και υπηρετούντες σε Α.Τ. της ευρύτερης περιοχής. Από το πρωί μέχρι το μεσημέρι πάντως κλήθηκαν αρκετοί αστυνομικοί να ξεκλειδώσουν τους φωριαμούς τους, ώστε να ελεγχθούν τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Σε σχετική δήλωσή του στην "Ε" ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας Γιάννης Αδαμόπουλος μίλησε για προληπτικούς ελέγχους της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, από τους οποίους "δεν έχει προκύψει κάποιο αδίκημα στη Μεσσηνία, απ' ό,τι γνωρίζω μέχρι στιγμής". Να θυμίσουμε πως σε πρόσφατη δήλωσή του στην "Ε" ο κ. Αδαμόπουλος είχε επισημάνει πως δεν έχουν καταγγελθεί στο νομό μας σχέσεις αστυνομικών με τη Χρυσή Αυγή.

Στη χθεσινή του δήλωση ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων παρατήρησε επίσης: "Ολοι οι πολίτες και οι αστυνομικοί πρέπει να ελέγχονται. Δεν είναι κακό να δεχόμαστε έλεγχο. Το κακό είναι να βάζουμε ταμπέλες σε όλη την Αστυνομία. Λέω και πάλι πως οποιοσδήποτε έχει κάποιο στοιχείο πρέπει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Είμαι υπέρ των ελέγχων και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όταν είναι προληπτικοί για όλη την Ελλάδα". Σημείωσε ακόμη πως "η Ελληνική Αστυνομία είναι ο πρώτος οργανισμός που ίδρυσε Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, ώστε το Σώμα να προχωρά σε κάθαρση από μόνο του" - και υπογράμμισε: "Δε μας ενδιαφέρει η πολιτική. Δε θέλουμε να μπούμε σε πολιτικές σκοπιμότητες. Ν' αφήσουν την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της και να τη θωρακίσουμε με μέσα και προσωπικό για να μπορεί να αντεπεξέλθει στην πάταξη του εγκλήματος". 

Κλείνοντας ο Γιάννης Αδαμόπουλος υπογράμμισε πως "οι αστυνομικοί της Μεσσηνίας ασχολούνται αποκλειστικά με την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών".

Κ.Δ.


NEWSLETTER