Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013 14:35

Αστυνομική επιχείρηση με 9 συλλήψεις στη Λακωνία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αστυνομική επιχείρηση με 9 συλλήψεις στη Λακωνία

 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (12.10.2013) από το μεσημέρι έως το βράδυ, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, σύμφωνα με τον γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 240 άτομα, εκ των οποίων 187 ήταν ημεδαποί και 53 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 202 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 59 άτομα, από τα οποία 17 ήταν ημεδαποί και 42 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 9 άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

  • Τέσσερις (4) ημεδαποί, για καταδικαστικά έγγραφα.

  • Δύο (2) αλλοδαποί και ένας (1) ημεδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

  • Δύο (2) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις (4) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε αποθήκη, σε οικίες, καθώς και σε βάρος ημεδαπής στη Μονεμβάσια, στο Γύθειο, στις Κροκεές και στους Μολάους, Λακωνίας, ενώ σχηματίστηκαν ισάριθμες δικογραφίες από το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων, το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου και το Αστυνομικό Τμήμα Κροκεών, σε βάρος δύο (2) αλλοδαπών υπηκόων Βουλγαρίας, τεσσάρων (4) αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας, μίας (1) ημεδαπής και δύο (2) αλλοδαπών υπηκόων Ρουμανίας, αντίστοιχα.

Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν εξήντα επτά (67) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και μία (1) παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.  

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER