Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013 18:56

Μεγάλη χασισοφυτεία με 536 δένδρα εντοπίστηκε στην Αρκαδία

Γράφτηκε από την
Μεγάλη χασισοφυτεία με 536 δένδρα εντοπίστηκε στην Αρκαδία

 

 

Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, εγκληματική οργάνωση που ενέχεται στην καλλιέργεια, τη διακίνηση και την εμπορία κάνναβης, ενώ όπως προέκυψε, συμμετείχαν σε αυτή τουλάχιστον έξι (6) άτομα.

 

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθη χθες (12.10.2013) το πρωί, στην Αθήνα Αττικής, ένας 55χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της παράβασης των Νομοθεσιών περί Ναρκωτικών και περί Όπλων, καθώς και της απείθειας.

Επιπλέον στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης πέντε (5) ακόμη άτομα, εκ των οποίων ένας 34χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας και τέσσερα (4) ακόμα άτομα που δεν έχουν πλήρως ταυτοποιηθεί, που αναζητούνται για να συλληφθούν.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνα μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν χθες (12.10.2013) το πρωί, στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις - έρευνες, σε δασώδη περιοχή της Αρκαδίας και στην Αθήνα. Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων.

Αποτέλεσμα των ερευνών ήταν ο εντοπισμός σε κατάλληλα διαμορφωμένη έκταση, η οποία βρίσκονταν σε δυσπρόσιτη δασική περιοχή του Δήμου Γορτυνίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, η οποία αποτελούνταν συνολικά από -536- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από -1,80- έως -3- μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:

  • Ποσότητα κάνναβης, βάρους -51.855- κιλών και

  • μία (1) ζυγαριά ακριβείας.

Παράλληλα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 55χρονου, στην Αθήνα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • Ποσότητα κάνναβης, βάρους -1.300- γραμμαρίων,

  • ζυγαριά ακριβείας,

  • κυνηγετικό όπλο,

  • ξίφος,

  • είκοσι οκτώ (28) φυσίγγια,

  • το χρηματικό ποσό των -900- ευρώ και

  • τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

Ο 55χρονος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.

 

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για να εξακριβωθεί το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για τη ταυτοποίηση, τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων μελών της.


NEWSLETTER