Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 14:51

Πλοίο με λαθρομετανάστες ανοιχτά της Μεθώνης

Γράφτηκε από την

 

18.00 Στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης φιλοξενούνται 109 Σύροι και Αφγανοί λαθρομετανάστες, μεταξύ των οποίων 23 μικρά παιδιά.

Οι λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν σήμερα το μεσημέρι, σε θαλαμηγό πολύ κοντά στο λιμάνι της Μεθώνης. Αναμένονται εθελόντριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενώ ο Δήμος Πύλου - Νέστορος σε συνεργασία με την 120 ΠΕΑ και άλλους φορείς έχουν φροντίσει για τη διατροφή των ταλαιπωρημένων λαθρομεταναστών. 

14.50 Πλοίο με 70 περίπου λαθρομετανάστες εντοπίστηκε πριν λίγη ώρα ανοιχτά της Μεθώνης και ήδη είναι σε εξέλιξη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα πάντα με τις πρώτες πληροφορίες, το πλοίο πρόκειται να οδηγηθεί στο λιμάνι της Πύλου. Να θυμίσουμε πως στις αρχές της περασμένης εβδομάδας εντοπίστηκε ανοιχτά της Πύλου θαλαμηγός με 73 λαθρομετανάστες από τη Συρία, οι οποίοι παρέμειναν μέχρι το βράδυ της Παρασκευής στις αποθήκες του Λιμενικού Ταμείου στην Καλαμάτα, οπότε μεταφέρθηκαν με πούλμαν στην Αθήνα και αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι 4 διακινητές που εντοπίστηκαν μεταξύ των λαθρομεταναστών, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.