Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2013 13:02

Αστυνομική επιχείρηση με 66 συλλήψεις σε 3 νομούς της Περιφέρειας

Γράφτηκε από την
Αστυνομική επιχείρηση με 66 συλλήψεις σε 3 νομούς της Περιφέρειας

 

Συνολικά 66 άτομα, τα 16 στη Μεσσηνία, συνελήφθησαν στη διάρκεια εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας που διενέργησε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου σε...

 

Αργολίδα, Κορινθία και Μεσσηνία, από την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου μέχρι και τις πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 26 του μήνα.

Σημειώνεται ότι 2 από τις πιο πάνω συλλήψεις αφορούσαν χρέη προς το Δημόσιο -μία γυναίκα στη Μεσσηνία για οφειλή 99.069,54 ευρώ και άλλη μία στην Αργολίδα για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 70.498,13 ευρώ.

Στη διάρκεια της επιχείρησης επίσης -σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔ Περιφέρειας Πελοποννήσου- προσήχθησαν 157 άτομα (82 Ελληνες και 75 αλλοδαποί) και έγινε έλεγχος σε 617 (379 Ελληνες και 238 αλλοδαποί). Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 433 οχήματα και 15 καταστήματα, βεβαιώθηκαν δε συνολικά 132 παραβάσεις.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 113 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 10 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, 2 παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, 3 παραβάσεις για μεταφορά επιβατών εκτός διοικητικών ορίων με δημόσιας χρήσης επιβατηγά οχήματα και 4 παραβάσεις της Νομοθεσίας περί εκδιδόμενων με αμοιβή προσώπων.

Εξ άλλου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, 20 πακέτα με λαθραία τσιγάρα που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και 2 δισκία που εμπίπτουν στη Νομοθεσία για τα ναρκωτικά.

Αναλυτικά οι συλληφθέντες ανά νομό, όπως ανακοίνωσε η ΓΑΔ Περιφέρειας Πελοποννήσου, είναι:

α) Στη Μεσσηνία 16 άτομα, “1 ημεδαπή, γιατί σε βάρος της εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο ύψους 99.069,54 ευρώ. 1 αλλοδαπός για ναρκωτικά. 7 ημεδαποί και 3 αλλοδαποί, για συμπλοκή. 1 ημεδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα. 1 ημεδαπός ρομά, για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος. 2 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους”.

β) Στην Αργολίδα 10 άτομα, “1 ημεδαπή, γιατί σε βάρος της εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, από μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 70.498,13 ευρώ. 1 αλλοδαπός, για παράβαση της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα. 1 ημεδαπός, για παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η Αρχή. 1 αλλοδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα. 6 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους”.

γ) Στην Κορινθία 40 άτομα, “2 αλλοδαποί, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και παραποίηση στοιχείων κυκλοφορίας. 1 αλλοδαπός, για αντίσταση και απείθεια. 4 ημεδαποί ρομά και 3 αλλοδαποί, για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος. 8 ημεδαποί και 1 αλλοδαπός, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού. 1 ημεδαπός και 1 αλλοδαπός, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού. 2 ημεδαποί, για καταδικαστικά έγγραφα. 6 ημεδαποί και 5 αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 6 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους”.

 

 


NEWSLETTER