Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2013 14:30

Κύκλωμα δουλεμπόρων εξαρθρώθηκε στην Αργολίδα

Γράφτηκε από την

 

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική και συστηματική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, εγκληματική ομάδα αποτελούμενη από 7 άτομα, η οποία ενέχεται στην διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμους μετανάστες.

 

Για την εμπλοκή του στην εγκληματική ομάδα συνελήφθη, προχθές (3.11.2013) το βράδυ, στην Κάντια Αργολίδας, ένας 58χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνονται ως μέλη της εγκληματικής ομάδας, ακόμη έξι (6) άτομα, από τους οποίους ένας 43χρονος ημεδαπός και πέντε (5) άτομα που δεν έχουν πλήρως ταυτοποιηθεί και αναζητούνται για να συλληφθούν.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δεκαοκτώ (18) αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να εξέλθουν παράνομα από την χώρα, ενώ σε βάρος των οκτώ (8) από αυτούς θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους, γιατί στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.

Αναλυτικότερα, προχθές το βράδυ, στην Κάντια Αργολίδας, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, εντοπίστηκε ο 58χρονος να οδηγεί φορτηγό όχημα, στο οποίο επέβαιναν δεκαπέντε (15) αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, ενώ στο Ναύπλιο Αργολίδας, εντοπίστηκαν πεζοί, ακόμη τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω αλλοδαποί είχαν μεταφερθεί με δύο οχήματα στο σημείο από διάφορες περιοχές της Αττικής, προκειμένου να επιβιβαστούν σε πλωτό σκάφος και να εξέλθουν παράνομα από την χώρα με προορισμό την Ιταλία.

Το φορτηγό όχημα κατασχέθηκε, ενώ ο 58χρονος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, για να εξακριβωθεί το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για τη ταυτοποίηση, τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων μελών της.