Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010 13:30

Κάθειρξη 15,5 χρόνων σε Αλβανό για 11 κιλά χασίς: Σε άλλους 5 ομοεθνείς του επιβλήθηκαν ποινές με αναστολή

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)


Κάθειρξη 15,5 χρόνων και χρηματική ποινή 53.000 ευρώ επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον έναν από τους 9 Αλβανούς που κατηγορούνταν ότι δρούσαν ως σπείρα στην περιοχή της Καλαμάτας διακινώντας μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών. Στο σπίτι του παραπάνω κατηγορούμενου στο Ασπρόχωμα, είχαν βρεθεί 11 κιλά χασίς και 45 γραμμάρια κοκαΐνη στις 5 Νοεμβρίου του 2009.
Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν στοιχειοθετείται από τη δικογραφία η κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης για κανέναν από τους κατηγορούμενους. Οσον αφορά τους υπόλοιπους, τους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης για παράνομη είσοδο στη χώρα και άλλα πλημμελήματα, ενώ αθώος κρίθηκε ο φερόμενος ως εγκέφαλος της υποτιθέμενης σπείρας.
Αναλυτικά οι ποινές των υπόλοιπων 7 Αλβανών κατηγορούμενων είναι οι εξής:
Σε έναν που στο σπίτι του είχε βρεθεί μικροποσότητα χασίς 2,6 γραμ. και 1,1 γραμ. κοκαΐνη, το δικαστήριο αναγνώρισε ότι τα είχε για δική του χρήση και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών.
Στους 5 από τους υπόλοιπους 6 επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης με αναστολή - και συγκεκριμένα: οι 3 καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 7 μηνών και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ ο καθένας, για παράνομη είσοδο στη χώρα. Ενας καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ για παράνομη είσοδο και παράνομη επάνοδο στη χώρα, ενώ στον 5ο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 1 έτους και 3 μηνών για παράνομη είσοδο στη χώρα και ψευδή αναφορά στοιχείων στις αρχές.
Ο τελευταίος από τους κατηγορούμενους -ο οποίος δεν εμφανίστηκε καν στο δικαστήριο- παραπέμφθηκε να δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο.
Ν.Κ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER