Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013 07:22

Η κάμερα… συνέλαβε δύο ύποπτους δράστες

Γράφτηκε από την
Η κάμερα… συνέλαβε  δύο ύποπτους δράστες

Δύο άτομα "συνέλαβε" η κάμερα ασφαλείας να βάζουν τον εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος τίναξε στον αέρα το ενεχυροδανειστήριο του Τάσου Μητρόπουλου και της Νένας Χρονοπούλου στην οδό Σταδίου στην Καλαμάτα, προκαλώντας ταυτόχρονα ζημιές σε 8 ακόμα μαγαζιά και 2 παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Η έκρηξη έγινε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα και αναστάτωσε κατοίκους σε μεγάλο μέρος της πόλης.

Στον τόπο της έκρηξης βρέθηκε το καλώδιο μέσω του οποίου οι δράστες πυροδότησαν τη βόμβα από την οδό Αγίου Νικολάου. Η Νένα Χρονοπούλου, μιλώντας σοκαρισμένη στην "Ε", έκανε λόγο για προειδοποιητικό χτύπημα - αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποιοι έστειλαν μήνυμα με τη βόμβα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η  περιοχή της έκρηξης αποκλείστηκε από αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις που συνέλεγαν στοιχεία για τον εντοπισμό των δραστών, από τα ξημερώματα μέχρι τις 10 περίπου το πρωί. 

Να θυμίσουμε πως αυτό ήταν το δεύτερο χτύπημα με εκρηκτικό μηχανισμό στην Καλαμάτα μέσα σε 1,5 χρόνο, μετά την έκρηξη στο φούρνο του Π. Κωνσταντινέα το Φεβρουάριο του 2012. Μεγάλες ζημιές όμως σε καταστήματα είχαν προκληθεί και από τυχαία έκρηξη φιάλης προπανίου μέσα σε χρυσοχοείο, στην οδό Κολοκοτρώνη το περασμένο Πάσχα.

 

ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ 

ΑΛΛΑ... ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ Η ΚΑΜΕΡΑ

 

Οι δράστες που χθες τα ξημερώματα έβαλαν στόχο το ενεχυροδανειστήριο του γνωστού ζευγαριού είχαν συνδέσει τον εκρηκτικό μηχανισμό με καλώδιο και τον πυροδότησαν από την οδό Αγίου Νικολάου. Η Ασφάλεια Καλαμάτας φαίνεται ότι έχει ήδη σημαντικά στοιχεία στη διάθεσή της, καθώς όπως πληροφορηθήκαμε, η κάμερα του καταστήματος κατέγραψε πριν από την έκρηξη δύο άτομα να πλησιάζουν την τζαμαρία. Το ένα τοποθέτησε το μηχανισμό και το δεύτερο έλεγξε προφανώς εάν είναι τοποθετημένος σωστά. Σε λίγο ακολούθησε η έκρηξη, που ξήλωσε την πρόσοψη του ενεχυροδανειστηρίου και προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο εσωτερικό του. 

"ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ"

 

Η Νένα Χρονοπούλου, σε δηλώσεις της στην "Ε", έκανε λόγο για "προφανώς προειδοποιητικό χτύπημα", αλλά κατέστησε σαφές πως η ίδια και ο Τ. Μητρόπουλος θα παραμείνουν και θα συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους στην Καλαμάτα. 

Αργά χθες το μεσημέρι ενημέρωσε ότι στο κατάστημα οι επισκευές ξεκίνησαν αμέσως και μάλιστα τις επόμενες ώρες το ενεχυροδανειστήριο επρόκειτο να λειτουργήσει κανονικά - ενώ αναφορικά με την έκρηξη σχολίασε: 

"Ηταν κίνηση προφανώς προειδοποιητική. Μια κίνηση που σαφώς θέλει να επιφέρει τον τρόμο και τη φυγή μας από την Καλαμάτα - αλλά είναι απόφαση και των δυο μας, όχι μόνο να μη φύγουμε, αλλά να συνεχίσουμε τη δραστηριότητά μας κανονικά. Βέβαια, πρόκειται για μεγάλη αναστάτωση και ένα πολύ σοβαρό χτύπημα. Η Αστυνομία κάνει τα αδύνατα δυνατά για να βρεθούν οι δράστες".

 

"ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΕΝΗ" ΓΕΙΤΟΝΙΑ

 

Από την έκρηξη, που έγινε στις 3.10 τα ξημερώματα, ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες. Ο δυνατός της θόρυβος ακούστηκε σε όλο το κέντρο της Καλαμάτας και αναστάτωσε τους κατοίκους. Οι περισσότεροι επαγγελματίες κινητοποιήθηκαν όταν μέσα στη νύχτα ενημερώθηκαν από τα κινητά τους ότι χτυπά συναγερμός στο μαγαζί τους. Οταν έφτασαν εκεί, αντίκρισαν την καταστροφή.

Χθες το πρωί, η... βομβαρδισμένη γειτονιά ήταν ανάστατη και γεμάτη αστυνομικούς και πυροσβέστες που ερευνούσαν τα πάντα. Ολη η περιοχή γύρω από το σημείο της έκρηξης είχε αποκλειστεί, ενώ στις έρευνες συμμετείχε και η ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών της Αστυνομίας, που εδρεύει στην Τρίπολη. 

Μέχρι το μεσημέρι είχε ολοκληρωθεί η αστυνομική έρευνα, ενώ είχε προχωρήσει σημαντικά ο καθαρισμός της περιοχής και η αποκατάσταση των ζημιών από τους καταστηματάρχες. 

Στο "Αχνάρι" καταστράφηκαν ολοσχερώς οι τζαμαρίες, γυψοσανίδες και φωτιστικά. Η ιδιοκτήτρια Κατερίνα Σιγούρου, που κινητοποιήθηκε όταν χτύπησε ο συναγερμός, παρατήρησε μεταξύ άλλων πως... οι δράστες είχαν τουλάχιστον την ευαισθησία να προσπαθήσουν να μη σκοτώσουν κανέναν άφταιγο, και ίσως γι' αυτό να είχαν τοποθετήσει καλώδιο στο πεζοδρόμιο.

Στο κατάστημα κυνηγετικών - στρατιωτικών ειδών του Κώστα Γιαννουλάκη έσπασαν επίσης όλες οι τζαμαρίες, ενώ ζημιές έπαθε και το αυτοκίνητό του που ήταν παρκαρισμένο στο δρόμο. 

Ο Βασίλης Κληρόπουλος διατηρεί κατάστημα εκκλησιαστικών ειδών που επίσης υπέστη ζημιές, κυρίως στην τζαμαρία. Ο ίδιος άκουσε μες στη νύχτα την έκρηξη και έσπευσε αμέσως στο σημείο, όπου η ένταση ήταν μεγάλη.

Τζαμαρίες έσπασαν επίσης στο κατάστημα "Τέτας", όπως μας είπε η Γιάννα Τέτα, καθώς επίσης στο φωτογραφείο του Χρήστου Σταυρόπουλου και στα κενά καταστήματα του Νικ. Χελά και του Γιάννη Νικολόπουλου.

 

Οι κάτοικοι της περιοχής τρομοκρατήθηκαν από την ισχυρή έκρηξη μέσα στη νύχτα. Η φαρμακοποιός Βασιλική Σαΐνη αναστατώθηκε τόσο που επί ώρες δεν μπορούσε να συνέλθει. Η Κατερίνα Λιακάκη που μένει στην Αναγνωσταρά κυριολεκτικά σοκαρίστηκε από τον τόσο δυνατό θόρυβο, ο οποίος την τρομοκράτησε. Και η Χριστίνα Σακκά θορυβήθηκε πολύ από την έκρηξη, που την άκουσε απ' την οδό Λεΐκων.


NEWSLETTER