Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013 11:54

Αστυνομική επιχείρηση με 10 συλλήψεις στη Λακωνία

Γράφτηκε από την
Αστυνομική επιχείρηση με 10 συλλήψεις στη Λακωνία

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (24.11.2013), από το μεσημέρι έως το βράδυ, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, σύμφωνα με το γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 155 άτομα, εκ των οποίων  97 ήταν ημεδαποί και 58 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 147 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 31 άτομα, από τα οποία 9 ήταν ημεδαποί και 22 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 10 άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

  • Τρεις (3) ημεδαποί (εκ των οποίων ο ένας ΡΟΜΑ) και ένας (1) αλλοδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.

  • Έξι (6) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στην χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν, πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα και όχημα, καθώς και τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, στην περιοχή της Σπάρτης Λακωνίας, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, σε βάρος τεσσάρων (4) ημεδαπών ΡΟΜΑ, ηλικίας 16, 22, 16 και 24 ετών, αντίστοιχα.

Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν είκοσι μία (21) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, έξι (6) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, καθώς και μία (1) παράβαση της Νομοθεσίας Περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.  


NEWSLETTER