Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013 20:38

Επτά συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση σε Μεσσηνία και Αρκαδία

Γράφτηκε από την

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (27.11.2013), ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 252 άτομα, εκ των οποίων 198 ήταν ημεδαποί και 54 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 173 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 51 άτομα, από τα οποία 31 ήταν ημεδαποί και 20 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 7 άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

  • Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, γιατί σε βάρος τους εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -42.853,10- και -237.050,96- ευρώ αντίστοιχα.

  • Μία (1) αλλοδαπή στην Αρκαδία, γιατί σε βάρος της εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης από τις Αλβανικές Αρχές, για υπόθεση ναρκωτικών.

  • Ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, για καταδικαστικά έγγραφα.

  • Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -153.866,23- ευρώ.

  • Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ στη Μεσσηνία, για κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας.

  • Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά εβδομήντα τρεις (73) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τρεις (3) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.