Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2013 15:22

Πέντε νεαροί τσιγγάνοι διέπραξαν 29 διαρρήξεις στη Λακωνία

Γράφτηκε από την

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές, ενώ εξιχνιάστηκαν συνολικά 29 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε καταστήματα, οικίες και οχήματα, στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας.

 

Για της υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος πέντε ημεδαπών ΡΟΜΑ, ηλικίας από 15 έως 24 ετών, όλοι τους μέλη της εγκληματικής ομάδας, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, από τα τέλη Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, ενώ από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα εξιχνιάστηκαν συνολικά είκοσι εννέα (29) περιπτώσεις κλοπών που έγιναν σε διάφορες περιοχές της Λακωνίας.

Συνολικά από την εγκληματική τους δράση τα μέλη της ομάδας, είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα, που η αξία τους ξεπερνά τις -4.000- ευρώ.

 

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.