Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013 20:32

Είχε κλέψει μηχανάκι, τσάντες, παπούτσια, εργαλεία κ.α.

Γράφτηκε από την

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, δύο αρπαγές τσαντών με τη χρήση σωματικής βίας και μία περίπτωση κλοπής σε όχημα, στο Κιάτο Κορινθίας, καθώς και μία κλοπή οχήματος, στη Σπάρτη Λακωνίας.

 

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη, χθες (18.12.2013) το βράδυ, στο Κιάτο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, ένας 22χρονος άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία, παράβαση της Νομοθεσίας για τα όπλα, κλοπή και κλοπή οχήματος.

Ειδικότερα, ο 22χρονος, χθες το βράδυ, στο Κιάτο, αφού αρχικά προσέγγισε 57χρονη, με τη χρήση σωματικής βίας της αφαίρεσε τσάντα ώμου, η οποία περιείχε χρήματα και προσωπικά έγγραφα, ρίχνοντας την 57χρονη στο έδαφος, ενώ στην συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Μετά από άμεση κινητοποίηση και οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, εντόπισαν τον 22χρονο και τον συνέλαβαν, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε η ανωτέρω τσάντα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης, προέκυψε ότι, ο 22χρονος είχε διαπράξει και τις παρακάτω περιπτώσεις αρπαγής τσάντας, κλοπής και κλοπής οχήματος:

  • Την 16.12.2013 το βράδυ, στο Κιάτο Κορινθίας, αφού αρχικά προσέγγισε 59χρονη, με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή μαχαιριού, της αφαίρεσε δύο τσάντες που περιείχαν χρήματα, ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά έγγραφα, ρίχνοντας την 59χρονη στο έδαφος, ενώ στην συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

  • Την 27.11.2013 το πρωί, στο Κιάτο, διέρρηξε όχημα ομογενούς και αφαίρεσε εργαλεία, υποδήματα και διάφορα προσωπικά έγγραφα.

  • Το πρώτο δεκαήμερο του μηνός Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, στη Σπάρτη, αφαίρεσε μοτοσικλέτα ημεδαπού.

Κατά τις έρευνες βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία κουκούλα τύπου full face και μία περούκα.

Ο 22χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

 

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.