Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013 17:46

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα Αλβανών στο Ναύπλιο

Γράφτηκε από την

Εξαρθρώθηκε, υστέρα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές σε οικίες, ενώ εξιχνιάστηκαν 9 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών (και απόπειρες) σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή του Ναύπλιο.

 

Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 25, 31 και 35 ετών αντίστοιχα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

O 25χρονος είναι ήδη κρατούμενος στο Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου, για υπόθεση ληστείας, ενώ ο 31χρονος συνελήφθη και κρατείται γιατί διέμενε παράνομα στη χώρα.

Στο πλαίσιο της μεθοδικής διερεύνησης του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, στις αρχές Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, είχαν διαπράξει τις παρακάτω περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και απόπειρες κλοπών:

  • Την 7.11.2013, στα Πυργιώτικα Αργολίδας, αφαίρεσαν από οικία ημεδαπής χρήματα και ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

  • Την 8.11.2013, στα Πυργιώτικα Αργολίδας, αφαίρεσαν από οικία ημεδαπού χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές.

  • Την 9.11.2013, στο Ναύπλιο Αργολίδας, αφαίρεσαν από οικία ημεδαπού χρήματα, χρυσαφικά και ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

  • Την 9.11.2013, στο Ναύπλιο Αργολίδας, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν οικία ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

  • Την 9.11.2013, στο Ναύπλιο Αργολίδας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.

  • Την 9.11.2013, στο Ναύπλιο Αργολίδας, αφαίρεσαν από οικία ημεδαπού χρήματα και ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

  • Την 11.11.2013, στην Άρια Αργολίδας, αφαίρεσαν από οικία ημεδαπής χρήματα, χρυσαφικά και ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

  • Την 12.11.2013, στο Ναύπλιο Αργολίδας, αφαίρεσαν από οικία ημεδαπού χρυσαφικά και ένα κινητό τηλέφωνο.

  • Την 13.11.2013, στην Άρια Αργολίδας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -15.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό του συνεργού τους.

 

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο, από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.