Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013 17:27

13 συλληφθέντες σε αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
13 συλληφθέντες σε αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία

 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (20.12.2013), από το μεσημέρι έως το βράδυ, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, σύμφωνα με το γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 167 άτομα, εκ των οποίων 116 ήταν ημεδαποί και 51 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 194 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 37 άτομα, από τα οποία 16 ήταν ημεδαποί και 21 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 13 άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ, για απόπειρα δωροδοκίας.

Τρεις (3) ημεδαποί, για καταδικαστικά έγγραφα.

Μία (1) αλλοδαπή, για παραβάσεις των Νομοθεσιών περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας, περί Αλλοδαπών και του Υγειονομικού Κανονισμού.

Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τρείς (3) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Δύο (2) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν, δύο περιπτώσεις κλοπών σε κατάστημα και οικία, στην ευρύτερη περιοχή της Μονεμβάσιας και στη Σκάλα Λακωνίας, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων και το Αστυνομικό Τμήμα Σκάλας, σε βάρος ενός (1) 27χρονου αλλοδαπού υπηκόου Ρουμανίας και σε βάρος ενός (1) 23χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ, αντίστοιχα.

Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν πενήντα εννέα (59) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τέσσερις (4) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, καθώς και τρεις (3) παραβάσεις για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.  

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER