Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013 19:41

Εξιχνιάστηκαν 3 απόπειρες απάτης σε αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Εξιχνιάστηκαν 3 απόπειρες απάτης σε αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία

 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (27.12.2013), από το πρωί έως το μεσημέρι, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε ενενήντα τέσσερα (94) άτομα, εκ των οποίων πενήντα ένα (51) ήταν ημεδαποί και σαράντα τρία (43) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε πενήντα ένα (51) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά είκοσι πέντε (25) άτομα, από τα οποία δεκατέσσερα (14) ήταν ημεδαποί και έντεκα (11) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

  • Ένας (1) ημεδαπός, για ναρκωτικά.

  • Δύο (2) ημεδαποί, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

  • Ένας (1) αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Εξιχνιάστηκαν, μετά από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τρεις (3) υποθέσεις απόπειρας απάτης σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, ενώ για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 30χρονου ημεδαπού.

 

Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν συνολικά τριάντα (30) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μία (1) παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού και επτά (7) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους -18,9- γραμμαρίων, ένα τσιγαριλίκι κάνναβης, καθώς και μία ζυγαριά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.  


NEWSLETTER