Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2014 20:28

Φωτογραφίες απατεώνων που δρούσαν και στη Μεσσηνία δόθηκαν από την Αστυνομία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Φωτογραφίες απατεώνων που δρούσαν και στη Μεσσηνία δόθηκαν από την Αστυνομία

 Σπείρα απατεώνων που εξαπατούσαν ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της χώρας, μεταξύ αυτών και της Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Αργολίδας, εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Τα μέλη της παρίσταναν ότι είναι φίλοι με τα παιδιά ή κοντινούς συγγενείς των ηλικιωμένων και κατάφερναν έτσι να τους παίρνουν χρήματα, που η Αστυνομία εκτιμά ότι ανέρχονται συνολικά σε 138.190 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει συνολικά 16 άτομα, οι οποίοι φέρονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, ενώ στη δημοσιότητα δόθηκαν και τα στοιχεία τους καθώς και οι φωτογραφίες των 14 από αυτούς. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 44 περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων ενώ στις 16 Δεκεμβρίου συνελήφθη στο Μενίδι μια 26χρονη Ελληνίδα ως μέλος της σπείρας. Οι υπόλοιποι 15 καταζητούνται. Οπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, σε συνεργασία με το Τμήμα Νέας Σμύρνης και το Τμήμα Συντάγματος, από τις αρχές του 2010 τουλάχιστον, οι κατηγορούμενοι εξαπατούσαν ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της Αττικής, του Αγρινίου, της Μεσσηνίας, της Νάξου, του Ηρακλείου, της Κρήτης, της Τρίπολης, της Αχαΐας, της Φωκίδας, της Φθιώτιδας και της Αργολίδας.

Ειδικότερα, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, εντόπιζαν υπέργηρα κυρίωςάτομα, τα προσέγγιζαν και αφού κέρδιζαν την εμπιστοσύνη τους παριστάνοντας ότι τους έστειλε κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο, τους έπαιρναν διάφορα χρηματικά ποσά. Μέχρι στιγμής, έχει εξακριβωθεί ότι με την ίδια μεθοδολογία είχαν διαπράξει 44 απάτες και έχουν αποκομίσει το χρηματικό ποσό των 138.190 ευρώ.

Μετά από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας των 16 ατόμων και φωτογραφίες 14 από αυτούς.

 

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

Α) ΖΩΓΡΑΦΟΥ Χριστίνα του Παναγιώτη και της Άννας, που γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα.


Β) ΖΕΡΒΑ Δημήτριο του Ελευθερίου και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1962 στη Βέροια Ημαθίας.

Γ) ΖΕΡΒΑ Γεώργιο του Δημητρίου και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα.

Δ) ΖΕΡΒΑ Ιωάννη του Δημητρίου και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα.Ε) SCUTELNICU Simona - Gabrilla του Constantin και της Olga , που γεννήθηκε το 1987 στη Ρουμανία.

ΣΤ) ΘΕΟΔΩΡΟΥ Ιωάννη του Παναγιώτη και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα.

Ζ) ΜΑΡΚΟΥ Θωμά του Νικολάου και της Σουλτάνας, που γεννήθηκε το 1969 στην Θεσσαλονίκη.Η) ΜΟΥΚΑΝΗ Θεοχάρη του Αλεξάνδρου και της Αναστασίας, που γεννήθηκε το 1975 στο Καρδιοχώρι Αρκαδίας.

 

Θ) ΜΑΡΚΟΥ Μαρία του Αποστόλου και της Ειρήνης, που γεννήθηκε το 1978 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Ι) ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ Γεώργιο του Αθανασίου και της Ζωής, που γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα.

 

ΙΑ) ΖΩΓΡΑΦΟΥ Χρυσούλα του Βασιλείου και της Ασπασίας, που γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα.

ΙΒ) ΖΕΡΒΑ Ευθύμιο του Δημητρίου και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1981 στην Θεσσαλονίκη.

ΙΓ) ΖΩΓΡΑΦΟΥ Όλγα του Βασιλείου.

ΙΔ) ΣΤΡΑΤΗ Νικόλαο του Ευθυμίου και της Δήμητρας, που γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα.

ΙΕ) ΤΑΡΑΠΟΣΟ Χαράλαμπο του Παναγιώτη και της Φρειδερίκης, που γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα.

ΙΣΤ) ΣΙΣΚΟ Ευστράτιο του Ελευθερίου και της Δήμητρας, που γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα.

 

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695532 και 210-8695533, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER