Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014 07:45

Εγκληματική οργάνωση στα σκουπίδια της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Ο εργολάβος που μετέφερε μέχρι πριν από λίγο καιρό τα σκουπίδια του Δήμου Καλαμάτας σε άλλες περιοχές, συνελήφθη στην Ηλεία μαζί με 5 ακόμη άτομα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Η οποία κατά το κατηγορητήριο προέβαινε σε εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος, με σκοπό το οικονομικό όφελος. Πιο απλά δηλαδή, έθαβε σκουπίδια σε διάφορες περιοχές με οργανωμένο σχέδιο.

Σε βάρος του εργολάβου έχουν ήδη σχηματισθεί 27 δικογραφίες για παραβάσεις, ενώ μια από αυτές αφορά απόπειρα ανθρωποκτονίας 5 αστυνομικών. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας σε επικοινωνία που είχαμε, αρκέσθηκε να δηλώσει ότι έχει σταματήσει η συνεργασία με τον εργολάβο και τα σκουπίδια οδηγούνται για επεξεργασία στη Μαραθόλακκα.

Αναλυτικότερα: Ενας εργολάβος με τρία συγγενικά του πρόσωπα και δύο συνεργάτες του συνελήφθησαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος, με σκοπό το οικονομικό όφελος. Η σύλληψη των 6 ατόμων έγινε στην Ηλεία προχθές το βράδυ και χθες το πρωί, βάσει ενταλμάτων σύλληψης. Με σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλείας δόθηκαν στην δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας των συλληφθέντων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, πρόκειται για τους: Θεόδωρο Καράμπελα του Χαραλάμπους και της Ελένης που γεννήθηκε το 1967, Αντώνιο Καράμπελα του Χαραλάμπους και της Ελένης που γεννήθηκε το 1969, Χαράλαμπο Καράμπελα του Θεόδωρου και της Ελένης που γεννήθηκε το 1991 και Βασίλειο Καράμπελα του Θεόδωρου και της Ελένης που γεννήθηκε το 1992, οι οποίοι κατοικούν στο Φλόκα Ηλείας, καθώς επίσης για το Χρήστο Γεωργακόπουλο του Γεωργίου και της Γεωργίας που γεννήθηκε το 1956, κάτοικο Αχλαδινής Ηλείας και το Νικόλαο Γιαννόπουλο του Φωτίου και της Χρυσούλας που γεννήθηκε το 1972, κάτοικο Πύργου Ηλείας.

Οπως ακόμα αναφέρεται στη σχετική χθεσινή ανακοίνωση της Αστυνομίας: "Από τις αστυνομικές Αρχές της Ηλείας συνελήφθησαν χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί, 6 ημεδαποί και συγκεκριμένα 46χρονος εργολάβος μαζί με τον 44χρονο αδελφό του, δύο γιους του 22 και 21 ετών καθώς και δύο ακόμα συνεργάτες του 41 και 57 ετών, σε εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης της ανακρίτριας Ηλείας.

Ειδικότερα, οι έξι συλληφθέντες βαρύνονται με τις κατηγορίες της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος, της παράνομης αμμοληψίας καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί δασών. Σε βάρος τους, μεταξύ άλλων, ασκήθηκε ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, καθώς σύμφωνα με την κατηγορία που τους αποδίδεται, τουλάχιστον από το 2010, συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε δομημένη εγκληματική οργάνωση, με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, προκειμένου να διαπράξουν εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος, με σκοπό το οικονομικό όφελος". Και σημειώνεται: "Η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε σε βάρος των παραπάνω συλληφθέντων πραγματοποιείται σε εκτέλεση σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλείας και αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω εγκλημάτων. Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με την παράνομη δραστηριότητα των έξι συλληφθέντων να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα : 26210 81740 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και 26210 81730 του Κέντρου Επιχειρήσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η ποινική εξέλιξη της υπόθεσης συναρτάται με τις προανακριτικές και λοιπές αστυνομικές ενέργειες των αρμοδίων υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, στο πλαίσιο της διερεύνησης και αντιμετώπισης της όλης υπόθεσης.

Συγκεκριμένα από τις τοπικές αστυνομικές Αρχές:

- Είχαν σχηματιστεί σε βάρος του 46χρονου εργολάβου 27 συνολικά δικογραφίες, σε 8 από τις οποίες κατέστη δυνατή η εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας.

- Στο πλαίσιο των δικογραφιών είχαν κατασχεθεί 10 Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα, 6 μηχανήματα έργων και 1 ρυμουλκό με πλάκα επικαθήσεως.

- Στις δικογραφίες συμπεριλαμβάνεται και η ποινική δικογραφία η οποία είχε σχηματιστεί την 21/9/2012 από το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαίας Ολύμπιας και αφορούσε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος πέντε αστυνομικών (Σχετικό το από 21-9-2012 Δελτίο Τύπου μας), ενώ 

- επιπλέον έχουν βεβαιωθεί και διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 12.000 ευρώ.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και στον ανακριτή Ηλείας και κρατούνται προκειμένου την επόμενη εβδομάδα (Δευτέρα - Τρίτη) να απολογηθούν".