Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014 14:58

Απάτη, λαθραία, κλοπές και ναρκωτικά σε αστυνομική επιχείρηση σε Λακωνία και Αργολίδα

Γράφτηκε από την
Απάτη, λαθραία, κλοπές και ναρκωτικά σε αστυνομική επιχείρηση σε Λακωνία και Αργολίδα

 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (15.1.2014), ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας και της Λακωνίας, σύμφωνα με το γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε τριακόσια είκοσι έξι (326) άτομα, εκ των οποίων διακόσια είκοσι (220) ήταν ημεδαποί και εκατόν έξι (106) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε διακόσια δεκαοκτώ (218) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά εβδομήντα τρία (73) άτομα, από τα οποία τριάντα τέσσερα (34) ήταν ημεδαποί και τριάντα εννέα (39) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δεκαεννέα (19) άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

  • Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για κατοχή λαθραίου καπνού.

  • Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -100.361,91- ευρώ.

  • Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για ναρκωτικά.

  • Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.

  • Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για διακεκριμένες κλοπές

  • Τρεις (3) ημεδαποί στη Λακωνία, για παράβαση των διατάξεων σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος.

  • Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

  • Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για καταδικαστικά έγγραφα.

  • Έξι (6) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους

Εξιχνιάστηκαν, μία (1) περίπτωση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης, στη Σπάρτη και σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, σε βάρος ενός 35χρονου ημεδαπού για απάτη, καθώς και μία (1) κλοπή σε όχημα, στον Βρονταμά Λακωνίας και σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Κροκεών σε βάρος ενός 35χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά εξήντα δύο (62) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, επτά (7) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και μία (1) παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα λαθραίου καπνού, βάρους -6- κιλών και μικροποσότητα κάνναβης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.  


NEWSLETTER