Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014 17:42

Τσιγγάνοι έκλεβαν φορτηγά από διάφορα σημεία της Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Τσιγγάνοι έκλεβαν φορτηγά από διάφορα σημεία της Πελοποννήσου

 

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Άργους και το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές φορτηγών οχημάτων, κυρίως αγροτικού τύπου.

 

Εξιχνιάστηκαν συνολικά 31 περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών οχημάτων, οι οποίες είχαν γίνει στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, Αρκαδίας και Νεμέας Κορινθίας.

Συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους σε αυτή και ύστερα από Εντάλματα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Ναυπλίου, προχθές (21.1.2014) το πρωί, στα Φίχτια Αργολίδας, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, με τη συνδρομή αστυνομικών των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) και Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, 3 τσιγγάνοι, ηλικίας 34, 28 και 22 ετών.

Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Άργους και το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω από τα τέλη Φεβρουαρίου του 2013, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών φορτηγών οχημάτων.

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες είχαν διαπράξει συνολικά 31 κλοπές και απόπειρες κλοπών φορτηγών οχημάτων, στις ευρύτερες περιοχές του Άργους και Ναυπλίου Αργολίδας, της Αρκαδίας και της Νεμέας Κορινθίας, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο μεγάλα χρηματικά κέρδη από την παράνομη δράση τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Ανακριτή Ναυπλίου.

 

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, για να εξακριβωθεί το εύρος της εγκληματικής τους δράσης και η τυχόν συμμετοχή τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.


NEWSLETTER