Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 14:15

Βούλγαρος και Αλβανός σκότωσαν και έκαψαν 84χρονο στο Χιλιομόδι Κορινθίας

Γράφτηκε από την
Βούλγαρος και Αλβανός σκότωσαν και έκαψαν 84χρονο στο Χιλιομόδι Κορινθίας

 

 

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, υπόθεση ανθρωποκτονίας 84χρονου άνδρα, ο οποίος αναζητούνταν από 11.6.2013, όταν και δηλώθηκε η εξαφάνιση του από συγγενικό του πρόσωπο.

 

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν σήμερα (6.2.2014), ένας 23χρονος Βούλγαρος και ένας 36χρονος Αλβανός, μετά από Εντάλματα του Ανακριτή Κορίνθου.

Οι συλληφθέντες βαρύνονται με τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, της υπόθαλψης εγκληματία και της περιύβρισης νεκρού. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και μία 16χρονη Βουλγάρα, σε βάρος της οποίας επίσης εκδόθηκε Ένταλμα Σύλληψης και αναζητείται.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης ο 84χρονος την 21.5.2013 το πρωί, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την 16χρονη, μετέβη με το όχημα του από το Άργος στο Χιλιομόδι Κορινθίας προκειμένου να τη συναντήσει.

Ακολούθως πήγε στην οικία της, όπου κατά τη διάρκεια της παραμονής του δέχτηκε χτύπημα από τον 23χρονο σύντροφό της, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Την επόμενη (22.5.2013) το πρωί, ο 23χρονος μαζί με τον 36χρονο, μετέφεραν τη σορό του 84χρονου με το όχημα του, στην περιοχή «Νταμάρι» Χιλιομοδίου Κορινθίας, όπου την περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό και την έκαψαν εντός ημιτελούς οικίας.

Στη συνέχεια, μετέφεραν στη θέση «Ρυτό» Κορινθίας το όχημα του 84χρονου και το κατακρήμνισαν σε χαράδρα. Το όχημα εντοπίστηκε την 8.11.2013 από αστυνομικούς.

Χθες το απόγευμα, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Άργους ο 23χρονος με τον 36χρονο. Κατά την εξέταση τους ομολόγησαν τις πράξεις τους, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 23χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλειδιά τα οποία ανήκαν στον 84χρονο.

Επιπλέον, στο σημείο όπου έκαψαν τη σορό, κλήθηκε και μετέβη Ιατροδικαστής, καθώς και αρμόδιο κλιμάκιο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της 16χρονης συνεργού τους.

 

 


NEWSLETTER