Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2014 15:32

Κυνηγοί... μετάλλων με 1.218 μετασχηματιστές στην Κορινθία

Γράφτηκε από την

Συνελήφθησαν, χθες (7.2.2014) πρώτες πρωινές ώρες, στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 30, 34 και 30 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπή και παράβαση της Νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, χθες πρώτες πρωινές ώρες, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, πραγματοποίησαν έλεγχο σε όχημα στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -360- μετασχηματιστές και διάφορα αλλά μεταλλικά αντικείμενα. Επίσης, εντός του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι, ένας φακός και ένα ζευγάρι γάντια. 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική διερεύνηση, είχαν αφαιρέσει τα μεταλλικά αντικείμενα λίγο νωρίτερα, από χώρο εργοστασίου στο Λουτράκι Κορινθίας, το οποίο πλέον δε λειτουργεί.   

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 34χρονου και του ενός 30χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμα -1.218- μετασχηματιστές, καθώς και άλλα μεταλλικά αντικείμενα, η προέλευση και η νομιμότητα κατοχής των οποίων ερευνάται. 

Επιπλέον, κατασχέθηκε και το όχημα στο οποίο επέβαιναν, ως μέσο διευκόλυνσης στην τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ σε βάρους του ενός 30χρονου προέκυψε ότι εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Πταισματοδικείου Κορίνθου.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου.