Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014 19:07

Τσιγγάνοι και Αλβανός είχαν "ρημάξει" την Κορινθία

Γράφτηκε από την

 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, δύο υποθέσεις ληστειών και τρεις υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων σε οικίες, οι οποίες είχαν γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

 

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη, χθες (12.2.2014) το μεσημέρι, στο Κοκκώνι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, ένας 22χρονος τσιγγάνος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και παράβαση της Νομοθεσίας για τα όπλα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνει ακόμα τέσσερις συνεργούς του, τρεις τσιγγάνους και έναν αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας, οι οποίοι αναζητούνται.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, είχαν διαπράξει τις ακόλουθες περιπτώσεις ληστειών και κλοπών-διαρρήξεων:

  • Την 12.2.2014 τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Παραδείσι Κορινθίας, μπήκαν σε οικία ηλικιωμένου ημεδαπού, τον ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού και αφαίρεσαν προσωπικά αντικείμενα και ένα κυνηγετικό όπλο.

  • Την 12.2.2014 το μεσημέρι, στο Κοκκώνι Κορινθίας, μπήκαν σε οικία κατά το χρόνο που απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες, αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα και ένα κυνηγητικό όπλο. Στη συνέχεια και τη στιγμή που επέστρεψαν οι ιδιοκτήτες πυροβόλησαν με το κυνηγητικό όπλο, μία φορά στον αέρα, προκειμένου να διατηρήσουν τα κλοπιμαία.

  • Την 12.2.2014 το πρωί, στο Κοκκώνι Κορινθίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν διάφορα εργαλεία.

  • Την 11.2.2014 το απόγευμα, στον Άσσο Κορινθίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν διάφορα τιμαλφή και μία ηλεκτρονική συσκευή.

  • Την 8.11.2013 το πρωί, στο Ζευγολατιό Κορινθίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα, που η συνολική τους αξία αγγίζει τις -10.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Κατά τις έρευνες, βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους, καθώς και άλλα αντικείμενα, η προέλευση και η νομιμότητα κατοχής των οποίων ερευνάται.

Ο 22χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τον παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Κορίνθου.

 

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται, από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του 22χρονου, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.