Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014 15:02

Συλλήψεις για κλοπές και ναρκωτικά σε αστυνομική επιχείρηση στην Αργολίδα

Γράφτηκε από την

 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (13.2.2014), αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου, του Άργους και του Κρανιδίου Αργολίδας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 213 άτομα, εκ των οποίων 156 ήταν ημεδαποί και 57ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 181 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 24 άτομα, από τα οποία 19 ήταν ημεδαποί και 5 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 6 άτομα.


Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

  • Δύο (2) ημεδαποί, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. Στο πλαίσιο της αστυνομική έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, προέκυψε ότι, οι ανωτέρω είχαν διαπράξει δύο (2) κλοπές σε καταστήματα και μία (1) απόπειρα κλοπής στο Δικαστικό Μέγαρο Ναυπλίου.

  • Ένας (1) ημεδαπός, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, ο ανωτέρω είχε διαπράξει κατά το χρονικό διάστημα από 11.1.2014 έως και χθες (13.2.2014), συνολικά εννέα (9) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε καταστήματα, στο Ναύπλιο Αργολίδας.

  • Δύο (2) ημεδαποί, για ναρκωτικά.

  • Ένας (1) αλλοδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση, βεβαιώθηκαν συνολικά πενήντα τρεις (53) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μία (1) παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού, μία (1) παράβαση για παραβίαση σφραγίδας που έθεσε Αρχή, καθώς και δύο (2) παραβάσεις για λειτουργία συνεργείου αυτοκινήτων χωρίς άδεια λειτουργίας, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.