Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 08:11

Οι ζωοκλέφτες άρπαξαν πάνω από 1.000 ζώα

Γράφτηκε από την

Τουλάχιστον δύο ακόμη πρόσωπα (πατέρας και γιος από την Καλαμάτα) φαίνεται ότι εμπλέκονται στη μεγάλη υπόθεση των ζωοκλοπών, εκτός από τον 55χρονο και τους δύο γιους του, στο αγρόκτημα των οποίων στη Θουρία η Ασφάλεια Καλαμάτας βρήκε την περασμένη εβδομάδα κλεμμένα ζώα. 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο αριθμός των κλεμμένων ζώων υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 1.000, ενώ φαίνεται ότι άλλα τα πουλούσαν σε κτηνοτρόφους ενώ άλλα τα έσφαζαν και τα έδιναν σε σπίτια. Eπίσης, ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν κάποια από τα κλεμμένα ζώα κατέληγαν και σε κρεοπωλεία.  Ο 55χρονος πατέρας και ο ένας του γιος, ο 30χρονος, στο κτήμα των οποίων βρέθηκαν τα ζώα, προφυλακίστηκαν το περασμένο Σάββατο, ενώ ο άλλος γιος πήρε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί αύριο στον ανακριτή. Οι δύο νέοι ύποπτοι Καλαματιανοί, επίσης πατέρας και γιος, έχουν καταθέσει στην Ασφάλεια και αναμένεται να τους καλέσει ο ανακριτής.  Και οι 5 Ελληνες, μαζί με έναν Πακιστανό που φυλούσε τα κοπάδια τους, κατηγορούνται ότι έκλεψαν το τελευταίο εξάμηνο 400 πρόβατα και περισσότερα από 650 γαλοπούλες, κοτόπουλα, κουνέλια και γουρούνια, από στάνες στην ευρύτερη περιοχή του Κοπανακίου και πεδινά χωριά του Δήμου Καλαμάτας. Μάλιστα, περίπου 400 κοτόπουλα βρέθηκαν σε αγρόκτημα του Καλαματιανού κατηγορούμενου (του πατέρα), στη νοτιοδυτική Καλαμάτα, και για τα 200 από αυτά παρουσίασε τιμολόγιο αγοράς.

Οπως προκύπτει από τις έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, μαζί με τα ζώα είχαν κλαπεί και αγροτικά εργαλεία από τα αγροκτήματα όπου σταβλίζονταν. Και αυτό, σύμφωνα με τους αστυνομικούς προδίδει ότι και οι 5 είχαν σχέση και με τις ζωοκλοπές. Οπως μάθαμε κάποια από τα εργαλεία βρέθηκαν στα σπίτια τους. Ενα τέτοιο αλυσοπρίονο παρέδωσε στους αστυνομικούς ο ένας κατηγορούμενος (ο Καλαματιανός γιος), που το είχε στο σπίτι του στη νοτιοδυτική Καλαμάτα. Ο ίδιος φέρεται να ομολόγησε τις ζωοκλοπές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει κατηγορηθεί ξανά στο παρελθόν για κλοπές και ληστείες. Το αλυσοπρίονο είχε κλαπεί από κτήμα στη Μικρομάνη, απ' όπου έκλεψαν 80 γαλοπούλες. 

Επίσης, οι αστυνομικοί βρήκαν περισσότερα γεωργικά μηχανήματα, τρυπάνια και άλλα εργαλεία στη Θουρία, στο αγρόκτημα του πατέρα και των δύο γιων του, κρυμμένα κάτω από στοίβες ξύλα. 

Οι 4 από τους 5 Ελληνες κατηγορούμενους αρνούνται τις κατηγορίες, ενώ ο Πακιστανός καταζητείται. Η αστυνομική έρευνα πάντως δεν έχει κλείσει, και δεν αποκλείεται η εμπλοκή περισσότερων ατόμων στις ζωοκλοπές. 

 

Ν.Κ.