Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014 15:20

Τσιγγάνοι έκλεβαν γραμμές του ΟΣΕ - 7 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τσιγγάνοι έκλεβαν γραμμές του ΟΣΕ - 7 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση

 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (19.2.2014), αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου, του Άργους και του Κρανιδίου Αργολίδας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 257 άτομα, εκ των οποίων 197 ήταν ημεδαποί και 60 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 206 οχήματα. 

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 41 άτομα, από τα οποία 36 ήταν ημεδαποί και 5 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 7 άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

  • Δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή σιδηροδρομικών γραμμών του Ο.Σ.Ε.
  • Δύο (2) ημεδαποί, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Τρεις (3) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Επιπλέον, εξιχνιάστηκαν ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, δύο (2) υποθέσεις κλοπών σε οικίες, στο Άργος Αργολίδας, καθώς και μία (1) υπόθεση απάτης σε βάρος ημεδαπής. Για τις υποθέσεις των κλοπών σχηματίστηκαν δικογραφίες, σε βάρος δύο (2) ημεδαπών γυναικών και ενός (1) ημεδαπού ΡΟΜΑ αντίστοιχα, ενώ για την υπόθεση της απάτης, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) ημεδαπού και μίας (1) αλλοδαπής υπηκόου Ρουμανίας.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση, βεβαιώθηκαν συνολικά ενενήντα δύο (92) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μία (1) παράβαση Υγειονομικής Διάταξης και μία (1) παράβαση της Νομοθεσίας «Περί προστασίας Περιβάλλοντος», ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τμήματα σιδηροδρομικών γραμμών, τα οποία αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο του Ο.Σ.Ε.. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER