Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014 20:08

Συλλήψεις για 30 κλοπές στη Λακωνία

Γράφτηκε από την
Συλλήψεις για 30 κλοπές στη Λακωνία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας: Εξαρθρώθηκε, ύστερα από συστηματική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές, ενώ εξιχνιάστηκαν συνολικά τριάντα (30) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες σε οχήματα, οι οποίες είχαν γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Μονεμβάσιας και του Ευρώτα Λακωνίας.

 

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν την 20-2-2014, στο πλαίσιο διενέργειας αστυνομικής επιχείρησης στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας,  τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι  Βουλγαρίας, ηλικίας 21, 19 και 37 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα -κατά περίπτωση αδικήματα- της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος. 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα μία (1) 15χρονη αλλοδαπή ομοεθνή τους, η οποία κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από αρχές Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους έως και τη σύλληψη τους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.

Από την πρόοδο της έρευνας προέκυψε ότι είχαν διαπράξει στην ευρύτερη περιοχή της Μονεμβάσιας και του Ευρώτα Λακωνίας, τριάντα (30) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε οχήματα, όπου είχαν αφαιρέσει ηλεκτρονικές συσκευές, χρήματα, γεωργικά εργαλεία, μηχανήματα, ποσότητα καυσίμων, τμήματα εξαρτημάτων από τα οχήματα, καθώς και προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που η συνολική του αξία ξεπερνά τις -4.300- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Μέρος των αντικειμένων που είχαν αφαιρεθεί, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γυθείου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. 

 

 


NEWSLETTER