Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014 15:37

Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών με δράση σε Μεσσηνία και Αττικη

Γράφτηκε από την
Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών με δράση σε Μεσσηνία και Αττικη

 

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε οικίες στις περιοχές Αττικής και Μεσσηνίας.

 

Συνελήφθησαν πρωινές ώρες της 21-2-2014 στη Νέα Πέραμο Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 17 και 20 ετών, μέλη της σπείρας και αναζητούνται τρείς (3) επιπλέον ομοεθνείς τους. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα των Υποδιευθύνσεων Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και Καλαμάτας η παραπάνω σπείρα διέπραξε τις παρακάτω ληστείες:

1.Την 13-01-2014 το απόγευμα εισήλθαν σε εξοχική οικία ζεύγους αλλοδαπών υπηκόων  στην περιοχή Πυλίας Μεσσηνίας και αφού τους ακινητοποίησαν και τους δέσμευσαν, με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα, δύο (2) ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τρείς (3) συσκευές κινητής τηλεφωνίας. Κατά την αποχώρησή τους αφαίρεσαν και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του ζεύγους, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή της Ελευσίνας Αττικής και αποδόθηκε στους παθόντες.

2.Την 21-01-2014 το μεσημέρι εισήλθαν σε οικία ημεδαπής σε περιοχή της Αττικής  και αφού την ακινητοποίησαν και την δέσμευσαν, με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα και μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας. Επιπλέον κατά τη διάρκεια της ληστείας ένα από τα αναζητούμενα μέλη της σπείρας προέβη σε ασελγείς σε βάρος της πράξεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους και τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

 


NEWSLETTER