Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014 10:28

Αστυνομική επιχείρηση με 11 συλλήψεις στη Λακωνία

Γράφτηκε από την
Αστυνομική επιχείρηση με 11 συλλήψεις στη Λακωνία

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (9.3.2014), αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, σύμφωνα με το γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 144 άτομα, εκ των οποίων 112 ήταν ημεδαποί και 32 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 103 οχήματα. 

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 39 άτομα, από τα οποία 12 ήταν ημεδαποί και 27 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 11 άτομα. 

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

  • Ένας  αλλοδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα. 
  • Δύο ημεδαποί, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Δύο ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Ένας ημεδαπός, γιατί παρείχε κατάλυμα σε αλλοδαπούς, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα.
  • Πέντε αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν, 5 υποθέσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος συνολικά 8 ατόμων, από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Σπάρτης, το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης και το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 46 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 2 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 


NEWSLETTER