Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014 08:03

Τσιγγάνοι οι διαρρήκτες του Κοινωνικού Ιατρείου

Γράφτηκε από την

Τσιγγάνοι είναι οι διαρρήκτες που τον περασμένο Ιανουάριο είχαν μπει στο Κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας, απ' όπου έκλεψαν υπολογιστές ενώ έκαναν άνω κάτω τα πάντα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 4 τσιγγάνους (μεταξύ τους και 1 ανήλικος) οι οποίοι συνελήφθησαν το απόγευμα της Δευτέρας από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας όταν πήγαν να διαρρήξουν ένα σπίτι. 

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι από πέρυσι τον Οκτώβριο έχουν διαπράξει συνολικά 15 κλοπές, σε σπίτια μέσα στην Καλαμάτα, το Ξηροκάμπι, τα Λέικα και το Φραγκοπήγαδο, καθώς και στο Κοινωνικό Ιατρείο. Επίσης κατηγορούνται και για δύο απόπειρες κλοπής. Προτιμούσαν τις μονοκατοικίες και έμπαιναν συνήθως από το παράθυρο της κουζίνας ή του μπάνιου. Διαφορετικά παραβίαζαν την πόρτα εισόδου ή μια μπαλκονόπορτα και σε κάποιες περιπτώσεις έσπασαν τα παράθυρα με λοστό. 

Οι κατηγορούμενοι, ηλικίας 17, 21, 22 και 23 ετών, είχαν προτίμηση κυρίως στα χρυσαφικά και τα χρήματα, και λιγότερο στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η συνολική αξία των κλοπιμαίων τους ξεπερνά τις 34.000 ευρώ. 

Οι συλληφθέντες έχουν ήδη οδηγηθεί στον εισαγγελέα και τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατά συρροή και κατά συναυτουργία. Σήμερα αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αρνούνται ότι διέπραξαν τις κλοπές που τους καταλογίζονται. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τσιγγάνοι βεβαιώνονταν πρώτα ότι δεν είναι κανείς στο σπίτι που ήθελαν να "χτυπήσουν". Οι αστυνομικοί είχαν ήδη τις περιγραφές τους από μαρτυρίες. Μετά τη σύλληψή τους, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, τουλάχιστον από τα τέλη Οκτωβρίου του 2013, ευθύνονταν για 17 κλοπές και απόπειρες. 

Συγκεκριμένα, πέρυσι στις 28 Οκτωβρίου το απόγευμα διέρρηξαν σπίτι στα Λέικα και έκλεψαν χρυσαφικά. Το επόμενο χτύπημα έγινε τις νυχτερινές ώρες 8 προς 9 Νοεμβρίου, σε σπίτι απ' όπου πήραν χρήματα, χρυσαφικά και προσωπικά αντικείμενα. Στις 21 Ιανουαρίου φέτος, βραδινές ώρες, διέρρηξαν σπίτι κι έκλεψαν χρυσαφικά και κοσμήματα, ενώ στις 29 του ίδιου μήνα, τις πρώτες πρωινές ώρες διέρρηξαν σπίτι και έκλεψαν χρήματα, προσωπικά αντικείμενα και 1 φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Επίσης 20 προς 21 Φεβρουαρίου το πρωί διέρρηξαν σπίτι και έκλεψαν χρυσαφικά. Στις 28 του ίδιου μήνα το απόγευμα διέρρηξαν σπίτι κι έκλεψαν χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές. Την 1η Μαρτίου το πρωί διέρρηξαν σπίτι και έκλεψαν χρυσαφικά. Την επομένη, 2 Μαρτίου το βράδυ μπήκαν σε σπίτι και έκλεψαν χρυσαφικά. Στις 5 Μαρτίου το βράδυ μπήκαν σε σπίτι και έκλεψαν χρυσαφικά, και δύο μέρες μετά, στις 7 του μήνα το βράδυ διέρρηξαν σπίτι και αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά.

Επιπλέον κατά το χρονικό διάστημα από 4 έως και 31 Ιανουαρίου διέρρηξαν σπίτι και έκλεψαν χρυσαφικά. Στις 9 του ίδιου μήνα το βράδυ διέρρηξαν σπίτι και έκλεψαν χρυσαφικά. Κατά το χρονικό διάστημα από 28 το απόγευμα έως και 29 Ιανουαρίου το πρωί, διέρρηξαν το Κοινωνικό Ιατρείο και πήραν υπολογιστές. Στις 23 Φεβρουαρίου διέρρηξαν σπίτι και έκλεψαν χρυσαφικά. Στις 20 Φεβρουαρίου το βράδυ διέρρηξαν σπίτι και έκλεψαν χρυσαφικά και στις 15 του ίδιου μήνα το βράδυ αποπειράθηκαν να κλέψουν ένα άλλο σπίτι, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

 

 

Ν.Κ.