Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014 07:42

Κινδυνεύει να ξεραθεί ο κάμπος το καλοκαίρι

Γράφτηκε από τον

Τεράστια είναι η ζημιά στο αντλιοστάσιο του ΓΟΕΒ στον Αγιο Φλώρο, καθώς άγνωστοι έκλεψαν όλα τα καλώδια και ένα μεγάλο μέρος του μεσσηνιακού κάμπου κινδυνεύει να μείνει χωρίς νερό, τουλάχιστον, το φετινό καλοκαίρι. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, για την αποκατάσταση της ζημιάς απαιτούνται από 150.000 μέχρι 200.000 ευρώ. 

Η κλοπή διαπιστώθηκε χθες κι εκτιμάται πως έγινε τις τελευταίες 6 - 7 ημέρες, καθώς το αντλιοστάσιο αυτή την περίοδο δε λειτουργεί και η παρουσία των εργαζομένων του οργανισμού δεν είναι τακτική. Οι θρασύτατοι κλέφτες "σήκωσαν" όλα τα καλώδια από τον υποσταθμό, έξω από το κτήριο του αντλιοστασίου, τον ηλεκτρικό πίνακα στο εσωτερικό, στο ισόγειο και τα μοτέρ, στο υπόγειο της εγκατάστασης.

Πλαστικά υπολείμματα από τα καλώδια που ξύστηκαν, ήταν σκορπισμένα σε αγροτικό δρόμο 150 περίπου μέτρα από το αντλιοστάσιο, ενώ καλώδια, τα εξωτερικά καλύμματα βρέθηκαν παρατημένα σε γειτονικά κτήματα. Στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι κλέφτες έξυσαν κι έβγαλαν το χαλκό από τα καλώδια δίπλα από τον τόπο της κλοπής.

 

Γ.Σ.