Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014 08:05

Οι κλοπές κόντεψαν να τινάξουν γέφυρα και φράγμα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Οι κλοπές κόντεψαν να τινάξουν γέφυρα και φράγμα

"Παραλίγο να τιναχτούν στον αέρα η γέφυρα και το φράγμα... Ευτυχώς που εκείνοι που έκλεψαν τους κινητήρες για το χαλκό, δεν έκαναν ζημιά στον πίνακα και καταφέραμε ν΄ ανοίξει το φράγμα".

Με αυτή τη σκέψη παρηγορείται ο πρόεδρος του Αρι Θανάσης Μπρούμας, λίγες ώρες αφού ο ποταμός Πάμισος έπνιξε χωράφια στην περιοχή και κατά μήκος της κοίτης, μέχρι τις εκβολές του. Οπως λέει, η λύση είναι «να καθαριστεί επιτέλους η κοίτη του Παμίσου νότια από το φράγμα, γιατί μέσα σε αυτήν έχουν πέσει καλάμια ακόμα και κορμοί, και να μην κλέβουν τους κινητήρες και τα σίδερα από το φράγμα".

Φανερά ανακουφισμένος που η γέφυρα και το φράγμα άντεξαν στο μεγάλο όγκο του νερού που κατέβασε το ποτάμι στην αρχή της εβδομάδας, τονίζει το μεγάλο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν καθημερινά όσοι πρέπει να παρακολουθούν το ποτάμι και ν΄ ανεβοκατεβάζουν τις πόρτες στο φράγμα. Πέρα από το γεγονός πως πριν από 10 μέρες άγνωστοι έκλεψαν τους κινητήρες του φράγματος για το χαλκό τους, με συνέπειες στην λειτουργία του φράγματος, εδώ και καιρό έχουν κλαπεί τα "πατάρια", εκεί όπου πατούσε ο υπεύθυνος για τη συντήρηση - λειτουργία του φράγματος, στο ψηλότερο τμήμα του. "Τώρα οι άνθρωποι πατάνε στον αέρα, πάνω στα δοκάρια" παρατηρεί ο κ. Μπρούμας και περιγράφει πως οι θρασύτατοι κλέφτες που σκαρφάλωσαν, πέταγαν προφανώς μέσα στη νύχτα τα σίδερα από ψηλά, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο που θα προκαλέσουν για τους συντηρητές. 

Οπως ακόμα παρατηρεί ο κ. Μπρούμας, το φράγμα γενικότερα χρειάζεται συντήρηση και φυσικά να τοποθετηθούν "πατάρια" και να προστατευτεί ο εξοπλισμός του από τους επίδοξους κλέφτες. Οπως λέει -μεταξύ σοβαρού και αστείου- "η λύση είναι να μην κλέβουν" και τονίζει πως "αυτή τη φορά ήμασταν τυχεροί, όμως κάποια στιγμή θα την πατήσουμε".

Γενικότερα επισημαίνει πως δε σταματούν οι κλοπές ούτε στ΄ αντλιοστάσια της περιοχής. Για παράδειγμα, για πολλοστή φορά βρέθηκε ξανά στο στόχαστρο των... κυνηγών μετάλλων το αντλιοστάσιο στην Ασπροπουλιά και αν υπάρξει ανάγκη για νερό, δε θα μπορέσει να λειτουργήσει. 

Να σημειωθεί πως "πόρτες" και άλλα σιδερένια αντικείμενα έχουν κλαπεί από τις υποδομές του ΓΟΕΒ στον κάμπο, με συνέπεια να είναι αδύνατη η διαχείριση του νερού. 

Αναφορικά με τη σιδερένια γέφυρα, έξω από τον Αρι, ο κ. Μπρούμας επισημαίνει πως αυτή τη φορά, δεύτερη εδώ και μια 10ετία, το νερό σκέπασε τη γέφυρα και απαγορεύτηκε η κυκλοφορία. "Φοβόμασταν μήπως το νερό πάρει τη γέφυρα. Η πίεση και το φορτίο που δέχτηκε ήταν τεράστια. Οταν κατέβουν τα νερά θα ειδοποιήσουμε τους μηχανικούς να την ελέγξουν".

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER