Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 07:44

Ληστές της Alpha ύποπτοι για τη δολοφονία των 2 χρυσαυγιτών

Γράφτηκε από την
Ληστές της Alpha ύποπτοι για τη δολοφονία των 2 χρυσαυγιτών

Τη ληστεία της Alpha Bank στην Καλαμάτα το 2008 επανεξετάζει η Αστυνομία, για να ρίξει φως στη δολοφονία των χρυσαυγιτών Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο "Βήμα", εξετάζεται αν στο φονικό συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο ένας 31χρονος ληστής της Alpha Bank, που είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 14 ετών αλλά έχει αφεθεί ελεύθερος, και ένας 38χρονος συγκατηγορούμενός του που είχε απαλλαγεί για τη ληστεία στην Καλαμάτα. 

Ο 31χρονος στις 14 Σεπτεμβρίου 2013 στη Νίκαια πυροβόλησε 2 φορές τουλάχιστον εναντίον του 38χρονου συγκατηγορούμενού του. Ο 38χρονος, που είχε βγει από τη φυλακή με άδεια, ξέφυγε από την ενέδρα αλλά έγινε νέα επίθεση εναντίον του στις 20 Σεπτεμβρίου στη Γλυφάδα. Τότε βρέθηκαν πάνω του οδηγίες για την κατασκευή βομβών και η Αστυνομία το συνέδεσε με τον αντιεξουσιαστικό χώρο και πιθανά με τη δολοφονία των χρυσαυγιτών. 

Στέλεχος της "ΕΛΑΣ" δήλωσε στο "Βήμα" ότι "τα πρόσωπα αυτά τα οποία είναι ήδη σε αστυνομικό κλοιό πιθανόν επιλέχθηκαν και καθοδηγήθηκαν στην επίθεση στο Νέο Ηράκλειο από ένα σύστημα δραστήριων αντιεξουσιαστών με τη βοήθεια άλλων μεγαλοποινικών που λυμαίνονται την περιοχή". 

Η ληστεία της Alpha Bank στην Καλαμάτα είχε γίνει στις 30 Οκτωβρίου 2008 με λεία 383.000 ευρώ. Για συμμετοχή σε αυτήν είχε καταδικαστεί  και ο 53χρονος πρώην αστυνομικός Νίκητας Μαυρίκης, ο οποίος δολοφονήθηκε στα Καμίνια στις 20 Ιουνίου 2011.


NEWSLETTER