Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 18:43

6 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση σε Καλαμάτα και Μεσσήνη

Γράφτηκε από την

 

 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (19.3.2014), αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας και της Μεσσήνης, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 131 άτομα, εκ των οποίων 88 ήταν ημεδαποί και 43 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 113 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 68 άτομα, από τα οποία 37 ήταν ημεδαποί και 31 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 6 άτομα. 

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

  • Ένας ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -6.723.703,22- ευρώ.
  • Ένας ημεδαπός, για ναρκωτικά.
  • Δύο ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Ένας ημεδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα. 
  • Ένας αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν συνολικά 13 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε, μικροποσότητα ηρωίνης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.