Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014 18:32

Τσιγγάνοι οι δράστες 7 διαρρήξεων και κλοπών στην Αρκαδία με λεία 17.500 ευρώ

Γράφτηκε από την
Τσιγγάνοι οι δράστες 7 διαρρήξεων και κλοπών στην Αρκαδία με λεία 17.500 ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, μετά από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, 7 περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών (και απόπειρες) σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας. 

 

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται τουλάχιστον 2 τσιγγάνοι, ηλικίας 32 και 29 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών. Ο 29χρονος είναι ήδη έγκλειστος στο Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου, για ληστείες.

Στο πλαίσιο της μεθοδικής διερεύνησης του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, από τα μέσα Μαρτίου, έως και τα τέλη Απριλίου του 2013, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, σε διαφορετική σύνθεση κάθε φορά,  είχαν διαπράξει συνολικά 7 περιπτώσεις κλοπών (και απόπειρες) σε οικίες, στα Χάνια Σκοπής, στο Λεβίδι και στο Καστρί Αρκαδίας, όπου αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά, που η συνολική τους αξία αγγίζει τις  -17.500- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.


NEWSLETTER