Τρίτη, 01 Απριλίου 2014 19:30

Συλλήψεις για ρευματοκλοπή και χρέη στη Σπάρτη

Γράφτηκε από την

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (1.4.2014), αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς τσιγγάνων και άλλες περιοχές του Δήμου Σπάρτης, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, σύμφωνα με το γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 65 άτομα, εκ των οποίων 61 ήταν ημεδαποί και 4 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε μεγάλο αριθμό οχημάτων. 

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 17 άτομα, ενώ συνελήφθησαν 5 τσιγγάνοι, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και ένας ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -125.092,52- ευρώ. 

Εξιχνιάστηκαν, 3 υποθέσεις κλοπής και απόπειρες, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Σπάρτης και το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης σε βάρος συνολικά δύο τσιγγάνων και 4  αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 14  παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.