Πέμπτη, 03 Απριλίου 2014 14:35

Συνελήφθησαν 16 τσιγγάνοι σε αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία

Γράφτηκε από την
Συνελήφθησαν 16 τσιγγάνοι σε αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία

 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (3.4.2014), αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς τσιγγάνων των Δήμων Σπάρτης και Ευρώτα Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, σύμφωνα με το γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 78 άτομα, καθώς και σε 59 οχήματα, ενώ επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 27 άτομα και συνελήφθησαν συνολικά 16 άτομα.

Ειδικότερα, τα άτομα που συνελήφθησαν είναι:

  • Δέκα τσιγγάνοι, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Έξι τσιγγάνοι, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Εξιχνιάστηκε, μία υπόθεση κλοπής σε οικία στο Ανθοχώριο Λακωνίας, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης σε βάρος ενός 20χρονου τσιγγάνοι.  

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 28 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και 6 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 


NEWSLETTER