Πέμπτη, 03 Απριλίου 2014 14:47

Εκανε ληστεία στον Ασσο Κορινθίας και τον "τσίμπησαν" στον Ασπρόπυργο

Γράφτηκε από την

 

Συνελήφθη, σήμερα (3.4.2014) πρωινές ώρες, στον Ασπρόπυργο Αττικής, ένας 27χρονος τσιγγάνος, για απόπειρα ληστείας. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, η οποία περιλαμβάνει οκτώ ακόμα συνεργούς του, οι οποίοι αναζητούνται.

 

Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε μετά από άμεση κινητοποίηση και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας και της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε σήμερα πρώτες πρωινές ώρες, στον Άσσο Κορινθίας, ο 27χρονος, μαζί με τους συνεργούς του, αφού μπήκαν σε οικία ομόφυλών του, με τη χρήση μεταλλικών αντικειμένων και σωματικής βίας, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρήματα και τιμαλφή, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε δύο οχήματα και τράπηκαν σε φυγή.  

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, καθώς και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, όπου λίγο αργότερα, στον Ασπρόπυργο Αττικής, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 27χρονο.

Στην κατοχή του, οι αστυνομικοί βρήκαν το χρηματικό ποσό των -185- ευρώ και διάφορα κοσμήματα, η προέλευση και το νόμιμο της κατοχής των οποίων ερευνάται. Επιπρόσθετα, όπως προέκυψε σε βάρος του 27χρονου εκκρεμεί Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Κορίνθου, για ληστεία από κοινού και κλοπή κατά συρροή από κοινού. 

Ο 27χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.