Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011 22:04

Φυλάκιση 5 ετών σε ζευγάρι που κατοικούσε στο Αλμυρό για 1.300 δόσεις ηρωίνης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε πέντε χρόνια φυλάκιση τον καθένα και 1.000 ευρώ χρηματική ποινή καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ένα ζευγάρι ναρκομανών που έκρυβε 1.300 ενέσιμες δόσεις ηρωίνης μέσα σε συσκευασία πορτοκαλάδας, στον κήπο του σπιτιού τους στο Αλμυρό Μεσσηνίας.
Οι δύο κατηγορούμενοι, σύμφωνα με τις καταθέσεις δύο αστυνομικών, είχαν ανοιχτές παρτίδες με τη Δίωξη Ναρκωτικών. Η σύλληψή τους έγινε στις 19 Μαρτίου 2010, όταν η Αστυνομία εκμεταλλεύτηκε σχετικές πληροφορίες, έψαξε στο σπίτι τους και βρήκε 50 χάπια και 130,2 γραμ. ηρωίνη σε έναν θάμνο στον κήπο. Οπως ανέφερε στο δικαστήριο ο ένας αστυνομικός, η ποσότητα αυτή ήταν επιμερισμένη σε δόσεις από 0,7 έως 1,2 γραμ., μέσα σε ένα κομμένο κουτί χυμού τυλιγμένο με κουβέρτα. Με μια πρόχειρη εκτίμηση υπολόγισε την αξία της ηρωίνης σε 26.000 ευρώ, ενώ στην κατάθεσή του πρόσθεσε ότι βρέθηκαν και κομμένες ζελατίνες για τη συσκευασία της. Η μεγάλη ποσότητα χωρισμένη σε μικρότερες, όπως κατέθεσαν οι αστυνομικοί, τους οδήγησε στο συμπέρασμα ότι το ζευγάρι έκανε εμπορία. 
Ο κατηγορούμενος στην απολογία του αντέκρουσε τις κατηγορίες των αστυνομικών για εμπορία. Υποστήριξε ότι για δύο ναρκομανείς εθισμένους στην ηρωίνη η μεγάλη ποσότητα μαρτυρά την ανασφάλεια και την ανάγκη τους να έχουν εξασφαλισμένη τη δόση τους. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι "και ένα βουνό να μου έδιναν να αγοράσω, θα το αγόραζα και θα το έκρυβα σπίτι μου". Ισχυρίστηκε ακόμη ότι αγόρασαν την ηρωίνη προς 670 ευρώ από έναν τσιγγάνο στον Ασπρόπυργο Αττικής. Το ίδιο ισχυρίστηκε στην απολογία της και η κατηγορούμενη σύντροφός του, η οποία υποστήριξε ότι κέρδισαν τα χρήματα αυτά στο τυχερό παιχνίδι "Κίνο". 
Ν.Κ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER