Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014 14:22

Συλλήψεις για ναρκωτικά, οπλοκατοχή και χρέη σε Μεσσηνία και Αργολίδα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συλλήψεις για ναρκωτικά, οπλοκατοχή και χρέη σε Μεσσηνία και Αργολίδα

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (10.4.2014), ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας και της Μεσσηνίας, σύμφωνα με το γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 342 άτομα, εκ των οποίων 218 ήταν ημεδαποί και εκατόν 124 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 265 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 67 άτομα, από τα οποία 45 ήταν ημεδαποί και 22 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 12 άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

  • Πέντε (5) ημεδαποί στην Αργολίδα, γιατί σε βάρος τους εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -51.399,98-, -96.942,40-, -57.497,05-,   -98.439,29-, -92.672,04- ευρώ, αντίστοιχα.
  • Δύο (2) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
  • Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, για ναρκωτικά και παράνομη κατοχή όπλου (βλέπε φωτό).
  • Δύο (2) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Δύο (2) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 96 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 5 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, μία παράβαση για υπαίθρια διαφήμιση, καθώς και μία παράβαση για παράνομο εμπόριο, ενώ βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 

  • Επτά (7) φυτά κάνναβης.
  • Σπόροι κάνναβης, βάρους -5,1- γραμμαρίων.
  • Κυνηγετικό όπλο.
  • Δεκαπέντε (15) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς. Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER