Τρίτη, 22 Απριλίου 2014 22:03

Συγκλονίζει ο θάνατος 17χρονης μαθήτριας από σηψαιμία!

Γράφτηκε από την
Συγκλονίζει ο θάνατος 17χρονης μαθήτριας από σηψαιμία!

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τον θάνατο μιας 17χρονης μαθήτριας από το Ξυλόκαστρο, που άφησε την τελευταία της πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου της Κορίνθου το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου.

 

Το άτυχο κορίτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσίαζε υψηλό πυρετό επί τρία 24ωρα, εξετάστηκε τη Μεγάλη Παρασκευή από γιατρούς του Κέντρου Υγείας Ξυλοκάστρου, οι οποίοι διαπίστωσαν συμπτώματα μηνιγγίτιδας και την παρέπεμψαν για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Οι γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος που την παρέλαβαν το επόμενο πρωί, έδωσαν εντολή για την άμεση εισαγωγή της στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, όπου κατέληξε έπειτα από μόλις 45 λεπτά, πιθανότατα από σηψαιμία.

«Η 17χρονη μαθήτρια έφτασε στο νοσοκομείο σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση και «έφυγε» μέσα σε λίγη ώρα. Οι γιατροί κινητοποιήθηκαν αμέσως και έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Ωστόσο το περιστατικό εξελίχθηκε ταχύτατα, όπως συμβαίνει συνήθως όταν υπάρχουν κρούσματα σηψαιμίας. Περισσότερα, βέβαια, θα γνωρίζουμε όταν θα έχουμε στα χέρια μας τα αποτελέσματα της νεκροτομής, που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου, το οποίο εφημέρευε.

Η σηψαιμία συνδέεται με πολλούς παράγοντες, επομένως δεν μπορούμε ακόμα να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια θανάτου του παιδιού» είπε στην εφ.«Δημοκρατία» ο διοικητής του Νοσοκομείου Κορίνθου, Ιωάννης Αρχοντας.

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας αναμένεται να γίνουν γνωστά σήμερα, ενώ αμέσως μετά θα αξιολογηθούν όλα τα στοιχεία που θα έρθουν στο φως και –αν κριθεί σκόπιμο- θα σταλούν στις αρμόδιες υγειονομικές Αρχές της χώρας. Μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, πάντως, τόσο το υπουργείο Υγείας όσο και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) δήλωναν άγνοια για το περιστατικό που έχει βυθίσει στο πένθος την τοπική κοινωνία.

Παράλληλα όπως αναφέρει το xwni.gr, δεν είχε δοθεί καμία εντολή για λήψη προληπτικών μέτρων, δεδομένου ότι δεν υπήρχε καμία επίσημη ενημέρωση για κρούσμα μηνιγγίτιδας που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την υγεία συγγενών, φίλων ή συμμαθητών του άτυχου κοριτσιού.

Πηγή: patrisnews.com


NEWSLETTER