Κυριακή, 27 Απριλίου 2014 09:18

Σύλληψη σπείρας για εμπορία ανθρώπων

Γράφτηκε από την
Σύλληψη σπείρας για εμπορία ανθρώπων

 

Εξωθούσαν ανθρώπους στην επαιτεία οι 3 Ρουμάνοι -δύο άντρες και μία γυναίκα- που συνελήφθησαν ως μέλη εγκληματικής ομάδας, το μεσημέρι της Παρασκευής, 25 Απριλίου, στην...

 

Τρίπολη.

Οπως προέκυψε, οι 3 συλληφθέντες, από τις αρχές Απριλίου εξωθούσαν ομοεθνείς τους, ενήλικους και ανήλικους,στην επαιτεία, στην περιοχή της Αρκαδίας, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου κέρδους. Συνολικά βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 948,5 ευρώ.

Οπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι 3 Ρουμάνοι, δύο άνδρες ηλικίας 43 και 32 χρόνων, καθώς και μία 37χρονη συμπατριώτισσά τους, κατηγορούνται για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της εμπορίας ανθρώπων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, “στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης διερεύνησης του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τις αρχές Απριλίου του τρέχοντος έτους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που εξωθούσε στην επαιτεία αλλοδαπούς ομοεθνείς τους, ενήλικους και ανήλικους, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου κέρδους.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση και τη δεινή οικονομική κατάσταση των θυμάτων τους, χρησιμοποιώντας απειλές κατά της ζωής τους και της σωματικής τους ακεραιότητας, με σκοπό τον εκφοβισμό τους, εξανάγκαζαν αυτούς να επαιτούν σε διάφορα σημεία της πόλης.

Τα μέλη διέρχονταν από τα σημεία και αφαιρούσαν το σύνολο των χρημάτων που αποκόμιζαν τα θύματά τους, ενώ τους εφοδίαζαν με την απολύτως απαραίτητη τροφή”.

 


NEWSLETTER