Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014 08:30

Ηπαρ από νεκρό 20χρονο σε 62χρονο Καλαματιανό

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Ηπαρ από νεκρό 20χρονο σε 62χρονο Καλαματιανό

Ζωή σε έναν 62χρονο από την Καλαμάτα με κίρρωση του ήπατος από ηπατίτιδα Β, ο οποίος νοσηλεύεται στην Θεσσαλονίκη, χάρισαν με την απόφασή τους οι γονείς ενός 20χρονου από την Πάτρα -ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο-, να δωρίσουν το ήπαρ του παιδιού τους.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών», για τη μεταφορά του ήπατος στη Θεσσαλονίκη -στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ειδικότερα- χρειάστηκε να μετακινηθούν από την Πάτρα με ταξί ώς την Ελευσίνα, απ’ όπου και αναχώρησαν για τη συμπρωτεύουσα με το στρατιωτικό αεροσκάφος Εμπραέρ της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτό συνέβη, αναφέρει η εφημερίδα, επειδή «το αεροπλάνο που θα τους μετέφερε από τον Αραξο στη Θεσσαλονίκη καθηλώθηκε, λόγω κακών καιρικών συνθηκών».

Στο ίδιο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι «για περίπου 7 ώρες γιατροί και βοηθοί έδιναν τη δική τους μάχη, προκειμένου να κρατήσουν στη ζωή τον 62χρονο από την Καλαμάτα. Η κατάσταση του λήπτη ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη και οι γιατροί δεν του έδιναν πολλά περιθώρια ζωής. Η μεταμόσχευση ήπατος στον 62χρονο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε με επιτυχία και αναμένεται τώρα η αντίδραση του ασθενούς στο μόσχευμα, με τα επόμενα 24ωρα να θεωρούνται κρίσιμα. Ας σημειωθεί ότι το "Ιπποκράτειο" είναι το μοναδικό νοσοκομείο της χώρας όπου γίνονται μεταμοσχεύσεις ήπατος».

Ας σημειωθεί, προσθέτει η ίδια εφημερίδα, ότι «οι γονείς του δότη, εκτός από το ήπαρ, χάρισαν την καρδιά και τους δυο νεφρούς του παιδιού τους».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER