Πέμπτη, 01 Μαϊος 2014 21:17

10 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στην Κορινθία

Γράφτηκε από την

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (30.4.2014), αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, η οποία οργανώθηκε από Αστυνομικές Υπηρεσίες της Κορινθίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι  122 άτομα, εκ των οποίων 88 ήταν Ελληνες και 34 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 69 οχήματα και 12 καταστήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 26 άτομα, από τα οποία 18 ήταν Ελληνες και 8 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 10 άτομα. 

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι: 

• Ένας Ελληνας, για ναρκωτικά και κροτίδες.

• Ένας αλλοδαπός, για λαθραία πακέτα τσιγάρων.

• Ένας Ελληνας, για καταδικαστικά έγγραφα.

• Τέσσερις Ελληνες και ένας αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

• Δύο αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν 43 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 10 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού,  3 παραβάσεις για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, καθώς και 5 παραβάσεις για υπαίθριο εμπόριο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορινθίας.

 

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.