Πέμπτη, 01 Μαϊος 2014 21:32

Δύο συλλήψεις για 10 διαρρήξεις και ναρκωτικά στη Σπάρτη

Γράφτηκε από την

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, 10 περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών (και απόπειρες) σε καταστήματα, γραφείο και φροντιστήριο, στη Σπάρτη.

 

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (30.4.2014) το μεσημέρι, στη Σπάρτη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Λακωνίας, δύο Ελληνες ηλικίας 23 και 17 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση αδικήματα- της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και της παράβασης της Νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες είχαν διαπράξει τις παρακάτω περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και απόπειρες κλοπής, στη Σπάρτη:

• Την 30.4.2014 πρωινές ώρες, διέρρηξαν κατάστημα-μεζεδοπωλείο, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

• Την 30.4.2014 πρωινές ώρες, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ηλεκτρονικά μηχανήματα που βρίσκονταν εξωτερικά καταστήματος, ιδιοκτησίας ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

• Βραδινές ώρες της 28/29.4.2014, διέρρηξαν κατάστημα-καφεκοπτείο ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα και προϊόντα.

• Βραδινές ώρες της 22/23.4.2014, διέρρηξαν κατάστημα-πρατήριο άρτου ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσαν χρήματα και είδη διατροφής.

• Βραδινές ώρες της 22/23.4.2014, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν κατάστημα-ανθοπωλείο ιδιοκτησίας ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

• Βραδινές ώρες της 22/23.4.2014, διέρρηξαν κατάστημα-κομμωτήριο ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσαν χρήματα.

• Βραδινές ώρες της 22/23.4.2014, διέρρηξαν κατάστημα-οπωροπωλείο ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα και είδη διατροφής.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 23χρονος είχε διαπράξει και τις παρακάτω περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και απόπειρας κλοπής, στη Σπάρτη :

• Την 27.3.2014 τις πρωινές ώρες, διέρρηξε γραφείο ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσε χρήματα.

• Το χρονικό διάστημα από την 11.4.2014 έως την 14.4.2014, μετέβη εκ νέου στο ανωτέρω γραφείο και αποπειράθηκε να το διαρρήξει, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

• Βραδινές ώρες της 13/14.4.2014, διέρρηξε φροντιστήριο ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσε χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν συνολικά αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, η αξία του οποίου υπερβαίνει τις -2.300- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Επιπρόσθετα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 17χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ποσότητα κάνναβης βάρους -14- γραμμαρίων, καθώς και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία. Μέρος των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης.

 

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.